AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay,  AK Parti Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, İl Genel Meclisi Üyeleri Nazmi Öksüz, Vacit Durdubaş ve Şahin Aldıbaş ile birlikte, Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'i ziyaret ederek, Devrek'e Sağlık Meslek Lisesi açılması için talepte bulundular. 
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Devrek'te Sağlık Meslek lisesinin açılması için Devrek Kaymakamı, İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyelerimizle birlikte Sayın Bakan Yardımcımızı makamında ziyaret ettik. İlçemize Sağlık Meslek Lisesi açılması için yer problemi olmadığını belirttik. Ayrıca ilçemizde yapımı devam eden ve 2013 yılının sonlarında açılması planlanan 100 yataklı hastanemizden öğrencilerimizin faydalanabileceğini dile getirdik. Sayın Bakanımız da bunun avantaj olduğunu belirtti" dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in de, konuya sıcak baktığını aktaran Ulupınar, Devrek'te Sağlık Meslek Lisesi kurulması için Bakan Yardımcısı Erdem'in gerekli çalışma ve etütleri yaptırarak çalışmalara başlayacakları sözünü verdiğini, kaydetti.