Zonguldak için çözüm bekleyen sorunlar arasında yer alan Mobilyacılar Sitesi ve Oto Galericiler Sitesi konusunda çözüm üretebilmek amacıyla AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, beraberinde Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ile birlikte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında, TOKİ ve TTK tarafından yürütülen Zonguldak Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde Mobilyacılar Sitesi ve bunun yanında Oto Galericileri Sitesi'ne yer verilebilme imkanları üzerinde değerlendirme yapıldı.
Milletvekili Özcan Ulupınar ve Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile projenin fizibilite çalışmaları tamamlanması ve projenin planlama alanı sınırlarına son şeklinin verilmesi ardından tekrar bir araya gelerek Mobilyacılar Sitesi ve Oto Galericileri Sitesi düzenlemelerini yeniden değerlendirmelerinin uygun olacağı konusunda görüş birliğine vardılar.
Ulupınar, geçtiğimiz haftalarda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda mobilyacılar ve oto galericileriyle toplantı yapmış ve yer konusunda yardımcı olacağının sözünü vermişti.
Bilindiği gibi proje ve fizibilite çalışmaları son aşamasına gelen Kentsel Dönüşüm Projesi TTK ve TOKİ tarafından yürütülüyor ve yaklaşık 43 hektarlık bir alanı kapsıyor.
Bu alan içerisinde 2 bin 400 civarında farklı büyüklüklerde konut sosyal tesisler, ticaret alanları, okul binaları, spor alanları vb. tesislerde yer alıyor.