​Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’nın Ulus Orman İşletme Müdürlüğünde inceleme ve denetimde bulunduğu açıklandı.

 

Ulus ormanlarının güzelliğini korumak ve bakımı sağlamak için çalışan Ulus Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’ ya Ulus Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağdeviren ve İşletme Şefi eşlik etti.

 

Açıklama şöyle:

 

Ulus İşletme Müdürlüğü Ardıç, Sökü ve Kumluca Şefliklerinde yapılan sanat yapısı ve üst yapı çalışmalarını denetleyen Beyazlı İşletme Müdüründen konu ile ilgili bilgi aldı.

 

Sökü Orman İşletme Şefliği 2018 yılı programında yer alan Kayın gençleştirme sahalarında hem silvikültürel hem de üretim faaliyetleri açısından yerinde incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Beyazlı, ormanlarımızın korunması, gençleştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması açısından teşkilatımızın önemli bir göreve sahip olduğunu, geçmiş yıllarda müdahale edilemeyen üst tabakada çökme emareleri olan ve alt tabakada kabul edilebilir gençliğe sahip alanlarda silvikültürel müdahale ile ormanların sürekliliğinin sağlanması, yaşlı jenerasyonun ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı. Bakım faaliyetlerinde silvikültürel kurallara uygun çalışmalar yapılması, bol tohum toplanılması gerektiği üzerinde dururken, sahalarda kesim bittikten sonra diri örtü temizliği yapılması talimatları verildi.

 

Daha sonra yenilenen yüzü ile hizmet vermeye başlayan Gezen İş Merkezini de ziyaret eden Bölge Müdürü Sn. Beyazlı, Orman İşletme Şefinden bilgiler aldı. Ardıç Orman İşletme Şefliğinde devam eden üretim çalışmalarını yerinde inceledi. Üretim işlerinde çalışan orman köylüleriyle bir araya gelen Sn. Beyazlı; “Sahadan gelen emval istiflerine dikkat edilmesi, ağaçlardan elde edilecek ürün ve emvallerde kaliteliye önem verilmesi, standartlara uygun çalışılması ve denetimlerin sık sık yapılması konuları üzerinde durdu. Fikir ve görüşleriniz bizim için önemli, istişareye önem veriyoruz, sorun ve önerileriniz varsa bizlere her zaman iletebilirsiniz diyerek tüm personele çalışmalarında başarılar diledi.