Büyük Önder Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve sevginin ifadesi olarak çocuklara armağan ettiği ve milli bayram olarak kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu kendi çocuklarımızla paylaştığımız kadar dünya çocukları ile de paylaşmaktayız.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan açıklamalar şu şekilde:

 

VALİ AHMET ÇINAR:

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimizin, bütün dünyaya ilan edilişinin 98. Yıldönümünü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Büyük Önder Atatürk’ ün geleceğimiz olan çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve sevginin ifadesi olarak çocuklara armağan ettiği ve milli bayram olarak kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu kendi çocuklarımızla paylaştığımız kadar dünya çocukları ile de paylaşmaktayız.

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine dayanarak dostluk, kardeşlik ve barış adına verdiğimiz tüm mesajlar, bu bayram vesilesi ile tüm dünyaya yayılmakta ve bu temennilerimizin yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır.

 

Ülkemizin ve dünyanın geleceği çocuklarımızın elinde şekillenecektir. Onlara duyduğumuz güven ve imkânlar dâhilinde kendini geliştiren ve daha iyi bir gelecek için çabalayan çocuklarımız sayesinde inanıyorum ki, Ülkemiz hızla gelişip güçlenecek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Çaturoğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bundan tam 98 yıl önce milletimizin büyük fedakârlıklarıyla TBMM kurulmuş, milletimizin bağımsızlığının ve kararlılığının rumuzu olmuştur. Bu tarih, Türk milletinin var olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının ve neticenin alınmasının en büyük örneklerinden birini teşkil etmektedir. Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açılmış ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğmuştur. Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Türk milleti, hangi şart altında olursa olsun, milli egemenlik üzerinden hiçbir vesayet ve tahakkümün asla kabul edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Bugün de özgür, bağımsız, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye'yi geleceğe taşımak bizlerin ve çocuklarımızın en önemli görevlerindendir. Türkiye'yi karanlıklardan kurtararak, aydınlık gelecekler inşa etmek bizlere düşen önemli bir vazife, genç nesillerimiz ise aydınlıkları sürdürecek birer meşaledir. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır. Milli Mücadele’de emeği geçmiş olan herkesi rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Ulupınar mesajında şunları kaydetti;

“Gazi Meclisimizin 98. kuruluş yıldönümünü ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

23 Nisan 1920 tarihimizin dönüm noktalarındandır. Ülkemizi işgal etmek isteyen düşmanlara karşı vatanımıza sahip çıkmak için hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete bırakılmasıyla, tam bağımsızlık yolunda azim ve kararlılığımız ile birlik ve beraberlik içinde büyük mücadeleler verilerek zafere ulaşılmış ve Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir.

Türkiye, her geçen gün demokrasisiyle, ekonomisiyle gelişmekte ve güçlenmektedir. Son yıllarda sağlanan bu istikrar ortamını koruyarak amacımız çocuklarımıza refah içinde, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir ülke bırakabilmektir.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürkʹ ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği dünya çocuklarıyla beraber kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımıza, gençlerimize olan güvenimizin onlara verdiğimiz değerin göstergesidir.

23 Nisan ruhunu her zaman koruyacağına inancımızın tam olduğu çocuklarımızın hedefi de Türkiye’ yi daha ileriye taşıyarak büyük başarılara imza atmak olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü, silah arkadaşlarını ve bugüne kadar vatan için canlarını veren bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, saygılarımı sunarım.”

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR:

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Kutlama Mesajı yayımladı.

 

Özbakır mesajında şu ifadelere yer verdi ;

Yakın tarihimizin en büyük dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşımızda, dünyaya yüce önder Atatürk tarafından ezilen uluslara örnek olacak bir ders verilmişti: “Milli egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” Çünkü Osmanlı İmparatorluğu zamanında egemenlik padişahta idi. Padişah ülkeyi istediği gibi yönetirdi. Buna son veren karar 23 Nisan 1920’de ilk Büyük Millet Meclisi'mizin açılmasıdır. Bu gün, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk tarafından bugünün küçükleri, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve neden kaybedilmemesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamaları için çocuklarımıza bayram olarak adanmıştır. Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, tüm çocuklarımıza sevgilerimi sunarım dedi.

 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında,23 Nisan’ın anlam ve öneminin her zamankinden daha fazla olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş;” Bugün diktatörlük hevesinde olanların unutmaması gereken şey, milletin gücü ve azmidir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti.:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile işgal ve esarete karşı koyarak, egemenliğine sahip çıkma iradesini gösterdiği tarih 23 Nisan 1920’dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal kurtuluş mücadelesini yürütmüş, demokrasinin kalbi, ulusal iradenin temsil edildiği yerdir.

Bugün, AKP iktidarı; rejimi değiştirerek, millet egemenliğini ortadan kaldırıp, bir kişiye vermeye çalışmaktadır. Bu gün tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla saraylarda oturan kişisel hırs ve menfaatlerine yenilmiş diktatörlük heveslisi iktidar sahipleri  ve destekçisi  siyasi anlayış, "başkanlık sistemi" kılıfı altında; ulusal egemenliğimizin tecelli ettiği millet meclisini önce işlevsiz bırakmayı, sonra da tamamen yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Ancak, diktatörlük hevesinde olanların ve destekçilerinin unutmaması gereken şey, milletin gücü ve azmidir. Unutulmamalıdır ki; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı aynı zamanda, geleceğimizin, cumhuriyetimizin, egemenlik ve bağımsızlığın teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensubu olarak bizler, tarihten gelen sorumluluğumuzun bilinci ile çocuklarımız için, ülkemizin aydınlık geleceği için, Cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği ve parlamenter rejimin temeli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her zaman olduğu gibi büyük bir coşku ile kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulusumuza ve aydınlık geleceğimiz olan tüm çocuklarımıza kutlu olsun.”

 

GMİS YÖNETİM KURULU:

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim

Kurulu adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajı yayınladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“Ulusal Egemenliğimizin 98. yılındayız.

Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ulusumuz tüm dünyaya egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmiştir.

TBMM’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Anadolu insanı demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığına kavuşmuş, devletin gerçek sahibi olmuştur.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle devletin yönetiminin millete ait olduğunu vurgulamıştır.

Ulusumuzun verdiği bağımsızlık ve egemenlik savaşının ardından ülkemizin kalkınması için yeni bir mücadele başlatılmıştır.

Nitekim Atatürk ve arkadaşları, kalkınma için Zonguldak’ın önemini daha o günlerden görmüş ve maden ocaklarına sahip çıkmışlardır. Zonguldak, Cumhuriyetimizin ilk ili olmuştur. Kuşaklar boyu aktarılan üretim kültürüyle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak üzere ülkemiz için ürettik ve üretmeye devam edeceğiz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”