Kdz.Ereğli Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Resmi törenin ardından CHP'de alternatif çelenk sunumu yaptı.

 

İKİNCİ TÖREN

İkinci tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nda devam etti. Erdemir İlkokulu tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, 23 Nisan’ın dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olduğuna vurgu yaparak; şunları söyledi:

 

"DÖRT BİR YANI AYDINLATAN GÜNEŞ"

“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun “Milletin Bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık mücadelesinin, 23 Nisan 1920’de Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiği gündür. Her şeyden önemlisi bugün; sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan’ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği gündür. Bugün dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramıdır"

 

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Konuşmanın ardından Erdemir İlkokulu öğrencilerince Zonguldak Yöresi Kız Halk Oyunu ile Artvin Yöresi Halk Oyunu gösterileri sunuldu. Yine okul öğrencilerinin üzerinde Atatürk resmi bulunan kırımızı ve beyaz tişörtler giyerek, ellerinde Türk Bayrakları ile sahneledikleri ‘Atatürk Çocukları’ adlı gösteri izleyenlerce ayakta alkışlandı.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Daha sonra; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerini okumasıyla devam eden programda ayrıca şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol üyelerince verildi.


 

KATILIM YÜKSEKTİ

Programa; Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madeoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcı vekili İbrahim Etem Baba, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.