Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, yaptığı yazılı açıklama ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Ekşi'nin mesajı şu şekilde:
"19 Mayıs, Atatürk'ün Ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, Türk Ulusu'nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs'ı doğum günü kabul eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk "Gençler, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız." sözleriyle gençlere olan güvenini göstermiş ve kurduğu Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet etmiştir.
Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90.yıldönümünde Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı Kahramanları şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."