Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır.

Türk Milleti ve Şanlı Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizi  parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır.

Yüce ulusumuzun yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyetine hayat veren büyük zaferimizin 87' nci yıldönümüne, Ulu Önderimiz Atatürk'ün aydınlattığı yolda O’nun ilkelerinden asla taviz vermemeye kararlı olarak ulaşmayı başardık.

Türk Ordusunun, kendisine bahşedilen bu kutsal güne layık olduğunu, gerektiğinde, daima en mükemmel şekilde gösterecek ve yüzyılları aşarak büyük zaferin meşalesini, Ulu Atatürk'ün izinde, sonsuza kadar şan ve şerefle nesilden nesile taşıyacağına olan inancımız tamdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kahraman Evlatları, Siz bağımsızlığımızın tek ve en büyük güvencesi, Atatürk ilkelerinin sadık ve fedakar bekçisi, geleceğimizin gerçek sahibisiniz. Atatürk ilkelerinden asla taviz vermeden vatana emek vermek, Türk Ulusuna ve yurduna karşı en kutsal göreviniz ve en yüce sorumluluğunuz olmalıdır.

Tüm halkımızın ve ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”