UMKE’cilerden gerçeği aratmayan tatbikat

 

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Afet Birimi’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Bostandüzü mevkiinde üç günlük bir eğitim kampı düzenledi.

Zonguldak genelindeki sağlık kurumlarında görev yapan toplam 23 UMKE personelinin katıldığı kampta üç gün süren eğitim, UMKE il sorumlusu ve eğitmenler eşliğinde gerçekleştirildi. Kampta, UMKE ekipleri, zor koşullarda havayolu yöntemleri, enkaz güvenliği, fizik kondisyon ve mukavemet hareketleri, iple karşıdan karşıya geçiş konuları işlenirken, sağlık konularında yarışmalar yapılarak UMKE’cilerin motivasyonu hep yüksek düzeyde tutulduğu gözlendi.

Kampta yapılan tatbikatlarda eğitimlerin tekrarlanmasının başarı seviyesinin arttırdığı bir kez daha gözlemlendi. Gece-gündüz yapılan tatbikatlarda UMKE personelleri zor durumlarda yaralılara ulaşma, enkazdan yaralı çıkarma, kayıp yaralıyı arama ve medikal müdahalelerde donanımlı bir şekilde  her türlü olağan dışı durumda hazır olduklarını bir kez daha ispat ettiler.

Ayrıca yaralılara yapılan makyajda tatbikattaki müdahaleler kadar başarılı olurken, gerçeği aratmadı.

Düzenlenen eğitim kampı ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, “İlimizde görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin başarısı bizi her geçen gün gururlandırıyor ve sağlık konusunda güvende olduğumuzu hissettirıyor. UMKE Ekiplerimiz ilimizde ve bölgemizde olası olağan dışı durumlar için sürekli eğitim ve tatbikatlar düzenleyerek, bilgi beceri ve yeteneklerini bir üst seviyeye taşımaktadırlar” dedi.