Zonguldak'ta UMKE ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'nun organize ettiği dalgıçlık kursu Antalya'da gerçekleştiriliyor.
Zonguldak 112 Şube Müdürü Barış Fidan, UMKE'nin Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu ile ortaklaşa olarak organize ettiği dalgıçlık kursunun Antalya'da gerçekleştirildiğini belirtti. UMKE'nin diğer faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Fidan, şöyle dedi:
Zonguldak'taki UMKE ekibinde 21 kişi mevcuttur. Bunlardan 6'sı geçtiğimiz hafta içerisinde Antalya'da düzenlenen eğitim programına gönderdik. Bu programda 6 arkadaşımız tek yıldız dalış eğitimine gönderdik. Aynı zamanda Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu organize ettiği bir etkinlikte bu. Bu katılan 6 arkadaşımız şubat ayı itibariyle çift yıldız eğitimlerine gidecek. Bir süre sonra profesyonel dalış eğitimini tamamlamış olacaklar. İlimiz deniz sahili olduğundan oldukça geniş bir alana sahiptir. Bu tür rastlanılan deniz kazalarında UMKE olarak görev alabilmesi için bu altı arkadaşımızın dalgıç olması bizim için avantajdır. Yurt içi ve yurt dışında meydana gelen acil afet durumlarına müdahale edebilmek için ülkemizde UMKE oluşturuldu. 81 ilde UMKE yapılanması tamamlandı. Zonguldak olarak biz de 21 kişilik personelimiz ile özellikle dağcılık, dağ arama kurtarma ki geçtiğimiz aylarda yaşanan bir olayda dağcı arkadaşlarımızın da yardımıyla hastanın kurtarılmasını gerçekleştirmiştik. Arkadaşlarımızın eğitim faaliyetleri yıllık 12 aya bölünmüş şekilde her ay bir eğitim programı devam ediyor. 28-30 Ekim 2011 tarihlerinde Sakarya'da yapılacak olan bir bölge tatbikatı var. Buraya altı kişilik ekibimizi göndermeyi düşünüyoruz. Bu eğitimde KBRN dediğimiz özellikle kimyasal, biyolojik ve radyo aktif maddelerle ilgili temas halinde ne yapılabileceğine ilişkin bir eğitim tatbikatı düzenlenecek. Bu aynı zamanda 6 ilin katılımıyla sağlanacak bir bölge tatbikatı olacaktır. Kasım ayı içerisinde yine devam eden hastane afet planları dediğimiz planlar gerçekleştiriliyor. Burada sedye ile yüksek kattan yaralı indirme tatbikatlarımız başlayacaktır. Ekibimizin tamamını profesyonel şekilde arama kurtarma ekibi olması için elimizden gelen tüm gayretlerimizi göstereceğiz.