Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, 2 Ocak 2012 tarihinde başlayan Umre kayıtlarının 16 Ocak 2012 tarihine kadar süreceğini duyurdu.
Hac sezonunun ardından Umre sezonunun da başladığını ifade eden Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, 6 tur şeklinde hazırlanan Umre sezonuna bu yılda yoğun ilgi olacağını düşündüklerini ifade etti. Arabistan'ın uyguladığı kota sebebiyle Hacca gidemeyen vatandaşların Umre'ye gidip kutsal yerleri gezmesi gerektiğini dile getiren Bulut, Hac sezonu bittikten sonra Umre sezonu başlamıştır. 2 Ocak 2012 tarihinden itibaren şu anda 16 Ocak 2012'ye kadar Umre kayıtları sürüyor. Umre ibadeti, bizim kendi mezhebimize göre Sünnet olan bir ibarettir. Arabistan'ın uyguladığı kota nedeniyle hacca gidemeyen kardeşlerimizin Umre'ye gidip peygamberimizin yaşadığı güzel iklimde, kısa ve uzun olarak süre içerisinde o bölgelerde mübarek yerleri ziyaret etmeleri gerekir.
Bununla ilgili geçtiğimiz yılda ilimizden 1400 kadar umreci olmuştur. Bu yılda bu sayıdan daha fazla olmasını tahmin ediyoruz. Umre herkesin kendi durumu ve imkanına göre Otel 1-2-3, ekonomik konaklama türü olmak üzere 6 tur şeklinde kendi aralarında fiyatlandırılıyor. 16 Ocak 2012'ye kadar kayıtlarımız sürüyor. Umre'ye giden kardeşlerimize seminerler düzenleyip kendilerini Umre konusunda bilgilendireceğiz dedi.