"Haklarını talep edemeyecekler"

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen belediye meclisi olağanüstü oturumu sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Taşeronların kadroya geçebilmek için bir umutla imza verdiklerini anlatan Ocakcı, "Biz bu umudun kırılmasını istemediğimiz için destek verdik" dedi.

 

127. MADDEYİ HATIRLATTI

Kanun Hükmünde Kararname'nin 127. maddesinde, 'En son çalıştığı idari veya şirket ile kamu kurum ve kuruluşlarında alt iş veren işçisi olarak çalıştığı iş sözleşmelerinden dolayı bu maddeye tanınan haklar karşılığında her hangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklardan feragat ettiğine' dair yazılı bir sulh anlaşması yapmayı kabul ettiğini beyan etmek zorunda aldığını ifade eden Ocakcı şu ifadelere yer verdi:

 

"HAK VE ALACAKLARINI TALEP ETMEMELERİNİ..."

"Yani peşinen diyor ki; Ben hiçbir haktan bulunmayacağım, buradan bir hakkım doğduğunda kurumu haklarımdan dolayı icraya veremeyeceğim, bir şey talebinde bulunamayacağım. Bu koşul ile kadro verilecek işçilerin kadroya alınma hakkı karşılığında taşeronda çalıştıkları döneme ilişkin geçmişe dönük olarak kadrolu işçilerin yaralandığı hak ve alacaklarının talep etmemelerini sağlamaktadır. Bu çok enteresan bir cümle, kadrolu işçilerin hak ve alacaklarını talep etmeyecekler. Yani kadroya alınmaları kaydıyla, kadroya alındıklarında kadrolu olan işçiler gibi hak iddia edemeyecekler ve taşeronda çalıştıkları döneme ilişkin olarak ücret, fazla mesai, sosyal hak gibi hak ve alacaklarını idareden istemelerinin de önüne geçiliyor.

 

"YANLARINDA OLDUĞUMUZU BİLSİNLER"

Yani köle zihniyeti ile her hangi hak ve özgürlüğü olmadan çalıştırılmak isteniyor. Biz bu arada bu kardeşlerimiz için meclisten kanunu geçirdik, kararı geçirdik, bunun tek sebebi taşeron kardeşlerimizin umudunu kırmamak, beklentisini kırmamak ama bu hak ve özgürlüklerinde de yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)