2012 yılına girmemize sayılı günler kala Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu. "Talih kuşu" bu yıl rekor ikramiye olarak 40 milyon TL verecek.
Zonguldak'ta piyango deyince akla ilk gelen isimlerden olan Ali Baba lakaplı 83 yaşındaki Ali Yasak , 27 yıldır piyango bileti satarak, insanlara umut dağıtıyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan(TTK) emekli olan Ali Yasak, 1984'ten beri bıkmak usanmak bilmeden piyango bileti satıyor. Ali Yasak, Bu işi yaparken çok mutlu oluyorum. Bu işe ilk önce 'ek gelir olsun' diye başlamıştım, ama zamanla çok sevdim. İnsanların ikramiye kazanması beni çok mutlu ediyor. Ölene kadar bu işi yapmaya devam edeceğim dedi. Adeta, Zonguldak'ın simgesi haline gelen Ali Baba gençlere taş çıkartırcasına ve sıcak-soğuk havaya aldırış etmeden, saatlerce sokaklarda dolaşıp, vatandaşlara piyango bileti satıyor.  İlerlemiş yaşına rağmen, piyango bileti satmaya devam eden Ali Yasak, sağlığının bu işi yapmasına borçlu olduğunu dile getirdi. İşine aşık birisi olduğunu vurgulayan Yasak, arkadaşlarının ve akrabalarının baskılarına rağmen bu işi yapmaya devam edeceğini söyledi.
İŞİME AŞIĞIM
Yasak , İşime aşık birisiyim. Sabah erken saatlerde kalkıp dışarı çıkıyorum. Soğuk-sıcak fark etmeden dolaşıp, piyango bileti satıyorum. Şu anda sağlıyım yerinde. Bunu işime borçluyum. Çalıştıkça, kendimi daha da iyi hissediyorum. İki gün çalışmazsam, kendimi rahatsız hissediyorum. Eşim, dostum, arkadaşlarım, 'artık dinlen, bu işi yapma' diyorlar, ama ben sağlığım el verdiği sürece yapmaya devam edeceğim şeklinde konuştu.
1989 yılında kendisinden alınan Milli Piyango tam biletine büyük ikramiyenin çıktığını ifade eden Yasak, o yıllardan günümüze kendisinden alınan biletlere ikramiye çıktığını söyledi. Yasak, 1989 yılında benden tam bilet alan birisine büyük ikramiye çıktı. Çok mutlu oldum. Zaman zaman da benden bilet alan vatandaşlara ikramiye çıkıyor. Bu işi bırakmayı hiç düşünmüyorum. Ancak yürüyemez hale gelirsem, belki bu işi bırakırım şeklinde konuştu.
REKOR İKRAMİYE 40 MİLYON TL
31 Aralık 2011 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye tam 40 milyon TL. Tam bilet 36 TL'den, yarım bilet 18 TL'den, çeyrek biletler ise 9 TL'den satışa sunuluyor.  Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi 5 milyon lira olacak. İdare, yılbaşı gecesi 1 adet 5 milyon lira, 1 adet de 1 milyon lira verecek. Geçen yıl 5 adet olan 500 bin liralık ikramiye sayısı bu yıl 10'a çıkarıldı. Milli Piyan-go'nun milyonluk ikramiyeleri artırmasıyla birlikte ikramiyelerin tam, yarım ya da çeyrek bilete çıkma durumuna göre en az 3 kişi, en fazla da 9 kişi, 2012'ye milyoner olarak girebilecek.