Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, denizcilik alanında ve üç dalda kurs açıldığını bildirdi.

 

İşsizlikten yakınan aileler ve gençlerin her geçen gün eleman bulmada zorluk çeken denizlik sektöründe açılan bu kursları fırsat olarak değerlendirmeleri bekleniyor.

 

 

“Ekmek aslanın ağzında” sözünün “ekmek artık aslanın bağırsaklarında” ile değiştiği günümüzde işsizlikten dertli aileler ve gençler için yeni bir fırsat doğdu. Batı Karadeniz Bölgesi Deniz ve Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem; 1 Ekim 2010 tarihine kadar odaya gelip Hatice Erdem Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde eleman yetiştirmeyi dönük kurs düzenlendiğini bildirdi.

 

Erdem’in denizcilik sektöründe “yardımcı sınıf elemanı” yetiştirmeyi amaçlayan açıklaması şöyle:

 

“Gemi Adamları Yönetmeliğince öngörülen ve Gemi Adamları Eğitim ve Sınav Yönergesinde müfredat ayrıntıları belirtilen konularda uluslararası standartta denizcilerin yetiştirilmesini sağlamak aynı zamanda denizde güvenlik konularında denizcilerin can ve mal güvenliğini arttırıcı deniz çevresinin kirliliğini azaltıcı programlarda denizcileri eğitmek, Türk ve Dünya denizcilik filolarında ihtiyaç duyulan nitelikte teknik, sosyal ve iletişim sistemlerini etkinlik ve verimlilik koşulları içinde kullanabilen yardımcı sınıf gemi adamları yetiştirilmek üzere DENİZ TİCARET ODASI BATI KARADENİZ BÖLGESİ’NCE HATİCE ERDEM DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK Lisesi’nde;

A)Gemici Eğitimi(Güverte: 240 saat)

B)Yağcı Eğitimi(Makine:240 saat)

C)STCW-78/95 Gemi Adamları Belgelerinin süreleri bitenler için Yenileme Programı

Branşlarında kurs verilecek olup İlgililerin Müracaatlarını en geç 01 EKİM 2010 Tarihine kadar  Deniz Ticaret Odası Batı  Karadeniz Bölgesi’ ne  yapmalarını  önemle duyururuz.”

 

İRTİBAT TLF.  0.372.3236495-3236496 (İsmail Hakkı TURGUT)