AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz’i ziyaretinde  Alaplı Yat ve Tekne İmalatı Bölgesi, Alaplı Balıkçı Barınağı ile Gülüç Çayı ağzının taranması konularını görüştüklerini şöyle bildirdi:  

 

“Daha önceki ziyaretlerimizde İlimizin ekonomik yönden kalkınması ve istihdam artışının sağlanması için Alaplı Yat ve Tekne İmalatı Bölgesinin hayata geçirilmesi konusunda hem fikir olmuştuk. Dün ziyaretimde bu konuyu tekrar gündeme getirdim ve konuyu yeniden müzakere ettik. Bu proje bölgemiz ve ülkemiz açısından da önemli bir projedir. Yatırımcıları bölgemize davet ederek hazırlanan dosyalarını İnşallah en kısa zamanda Bakanlığa sunacağız.

Diğer taraftan daha önce Genel Müdüre yaptığımız ziyaretlerde kumla dolan Alaplı Balıkçı Barınağı ile Erdemir tarafından denize dökülen yüksek fırın artıkları nedeniyle Gülüç Çayı ağzına kapanmak üzere olduğunu ve her iki yerinde taranması konularını görüşmüştük. Dünkü ziyaretimizde bu konuları yine ele aldık. Genel Müdür Reis her iki yerinde taranması için çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde her iki yerinde tarama çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi. Taramalar tamamlandıktan sonra balıkçılarımız rahat bir nefes alacaklar ve barınağa rahat bir şekilde giriş ve çıkışlarını yapacaklardır.

İlettiğimiz sorunlarının çözümü noktasında yakın ilgi ve alaka gösteren Genel Müdürü Hızırreis Deniz’e teşekkür ediyorum.”