CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 15 Eylül Pazartesi başlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

Köktürk, AKP iktidarında eğitimdeki sorunların azalmadığı belirterek, “Ülkemizi 12 yıldır yöneten AKP İktidarında; “siyasi kadrolaşma, performans uygulamaları ve angarya çalışmaları, rotasyon ve sürgünler, yükseköğrenimde barınma sorunu, eğitimin parasız, laik, bilimsel, demokratik yapısından uzaklaştırılması” en önemli sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

AKP döneminde eğitim emekçilerimizin ekonomik durumunu düzeltmek, kalabalık sınıf sayılarını azaltmak, okul, derslik, öğretmen, memur ve hizmetli açığını gidermek, yurt sorununun çözümü yönünde herhangi bir somut adım atılmamış, kütüphane, laboratuvar, ders araç gereç eksikliği giderilememiştir.

 

Yine AKP döneminde; 4+4+4 Yasası ve TEOG sınav sistemi, eğitimi adeta çökertmiş ve velileri içinden çıkılamaz sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır. TEOG sınav sistemiyle on binlerce çocuğumuz istemediği yerlerde, istemediği okullara kayıt yapmaya zorlanmış, zaten güç koşullarda yaşamaya çalışan insanlarımız özel okullara mahkum edilmiştir…

 

 

Son olarak; yüzbinlerce atanamayan öğretmenimizin hayalleri, umutları, gelecek beklentileri her geçen gün biraz daha söndürülmektedir. Bu soruna derhal çözüm bulunmalıdır.

 

Öğretim birliği içinde verilecek Laik ve bilimsel eğitim, eğitimimizin temelidir. Partimiz CHP, bugüne kadar her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da kararlı mücadelesini vermiş, bundan sonra da verecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle; tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni öğretim yılının sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diler, onların her zaman yanında olduğumuzu, sorunlarının takipçisi olacağımızı ve çözümlenmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz” dedi.