8 Ekim'de Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından mühürlenen Bozhane'deki balıkçı lokantalarının yasal hale getirilmesiyle ilgili süreçte itiraz var.

 

Belediye Meclisinin hazırladığı rekreasyon projesi askıya çıkarıldı. Askı süresi içinde Kdz. Ereğli Mal Müdürlüğü projeye itiraz etti. Belediye meclisi bu itirazı yeniden görüşecek. Edindiğimiz bilgilere göre ise, Bozhane'deki balık lokantalarının bundan sonra açılması pek mümkün görülmüyor.

 

Karadeniz Ereğli'nin sosyal yaşamının lokomotifi olan Bozhane'deki balıkçı lokantalarının yeniden hizmete girmesiyle ilgili başlatılan sürecin mutlu son ile neticelenemeyeceğine dönük işaretler geliyor.

 

Kdz. Ereğli Belediye encümeninin 6 Ekim 2011 tarihindeki  toplantısında alınan karar doğrultusunda 8 Ekim 2011'de mühürlenerek kapatılan Bozhane'deki balıkçı lokantalarının bir daha açılmasının olanaklı olmadığına dönük haberler geliyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin toplantıya da katılmayan AKP'li üyelerin dışındaki tüm üyelerin oybirliği ile alınan Bozhane Rekreasyon Projesi askıya çıkarıldı. Askı süreci içinde ise Kdz. Ereğli Mal Müdürlüğü bu projeye resmen itiraz etti. Bu itiraz üzerine Belediye Meclisinin konuyu yeniden görüşeceği ve yeni bir çözüm üzerinde duracağı öğrenildi.

 

Kdz. Ereğli'de balık satış yerlerinin üst katında bulunan ve Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından inşa edilen balık lokantaları 12 yıldan bu yana yasal statüye kavuşturulmayı bekliyordu. Bu alan, sadece Kdz. Ereğli'de yaşayanların değil, ilçe dışından gelenlerin de ilk uğrak yeri olan bir alandı. İlçenin sosyal yaşamı konusunda çok önemli bir hizmet veren Bozhane'deki balıkçı lokantalarının bundan sonraki süreçte yeniden hizmet veremeyecek olması, yüzlerce aileyi de perişan etti. 8 Ekim'deki mühürleme olayı tamamlanınca, bu bölgeden evine ekmek götüren, aşçılar, garsonlar ve işletmeciler olayı alkışlarla protesto etmişti.