23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı makamına oturan Tuana Alara Yalınkılıç adlı öğrencinin ilk talimatı, Fen İşleri Müdürlüğü’ne oldu. Yalınkılıç, okullarda sportif faaliyetlerin yapılması konusunda gerekenin yapılmasını istedi. 

Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı ve Nurdan Oğuz Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Tuana Alara Yalınkılıç, beraberinde Okul Müdürü Sertan Ekmekçi ve Sınıf Öğretmeni Nuran Yükselen ile birlikte geldiği Ereğli Belediyesi’nde 23 Nisan dolayısıyla Başkan Hüseyin Uysal’ın makam koltuğuna oturarak başkanlık yaptı.

Başkan Uysal’a verdiği destekten ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Yalınkılıç, “Çocuk Meclisi Ereğli’de görülmemiş bir şey. Ve ilk duyduğumuzda bizi çok umutlandırmıştı. Hiç böyle bir şeye şahit olmamıştık. Bunun için size özellikle teşekkür ediyorum.”  dedi.

Daha sonra Başkanlık Sekreterlerine telefonla bağlattığı Fen İşleri Müdürü Selda Sayan’a okulların ders zamanı haricinde boş zamanlarda sportif faaliyetlerine önem verilmesini istediğini belirten Başkan Yalınkılıç, bunun için uygun alanlar oluşturulmasını bunun için çalışma yapılmasını istedi.

Başkan Yalınkılıç habercilere 23 Nisan dolayısıyla bir de mesaj vererek, “Bu bayram biz çocuklara armağan edilmiş. Çocuklar umutlarından vazgeçmesinler. Hedeflerine odaklansınlar. Mesela ben avukat olup, nsanların haklarını savunmak istiyorum.” dedi.