Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu (MYO) mezuniyet töreni 20 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi. Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen törene, Alaplı Kaymakamı ve  Kdz. Ereğli Kaymakam Vekili Saim Eskioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve Dekan Yardımcıları, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Rıfat Hacıoğlu, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz,  Kdz. Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş, Kdz. Ereğli Müsiad Başkanı İbrahim Sezer,  Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Doğru, akademik ve idari personel ve öğrencilerin aileleri katıldı. 

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerin ve akademik kadronun salondaki yerlerini almaları ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Rıfat Hacıoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.  Kdz. Ereğli MYO Müdürü Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu konuşmasında, 2012 yılında kurulan  Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulunun dünü-bugünü ve yarınından bahsederek öğrencilere mesleki bilgileri vermeye çalıştıklarını, onlara faydalı olmaya çalıştıklarını dile getirdi ve bundan sonraki hayatlarına başarılar diledi.

MYO birincisi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı öğrencisi Demet Dereçiçeği İren törendeki  konuşmasında, “Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde geçirdiğimiz yıllar, bizlere çok şey kattı. Bu okula başladığımızda, hepimiz hayatın zorlu koşullarına hazırlıksız birer genç iken mezuniyet aşamasında, iyi olanla kötü olanı ayırabilen, haklarını savunabilen,  zor durumlar karşısında mücadele etmeyi öğrenen, aldığımız eğitimi nerede ve nasıl kullanacağımızın farkında olan bireylere dönüştük. 2 yıl önce Üniversitenin kapısına adım attığımda aklımda olan ilk hedef noktama bugün ulaşmış bulunmaktayım. Elbette bu hedef noktasına erişirken yalnız değildim. Sevgili ailemin emekleri ve değerli hocalarımın destekleri ile çok şükür bugünlere geldim. Bu sebeple, benden bugüne kadar hiçbir desteğini esirgemeyen, yanlarında huzur bulduğum, fedakarlıklarını her nefes alışımda hissettiğim aileme, rahat bir ortamda kaliteli eğitimle ufkumuzu açan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere tüm yönetim kadromuza çok teşekkür ederim” dedi.

Mezuniyet Töreni, dereceye giren öğrencilere Protokol tarafından ödüllerinin takdimi, tüm öğrencilere Bölüm Başkanları tarafından diplomalarının verilmesi, mezuniyet yeminin edilmesi, öğrencilerin coşku içinde keplerini fırlatmaları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.