Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Baştemsilcisi Özdemir, ilçe genelinde 68 norm kadro fazlası öğretmenin mağdur olduğunu, öğretmenevinin bitirilemediğini, yönetici atamalarının büyük çoğunluğunun yargıdan döndüğünü, taşımalı okulların planlamasında sorunlar yaşandığını, taşımalı öğrencilerin sağlıksız beslenme sorunlarının çözülemediğini belirtti.

Yaklaşık bin 700 öğretmen ve 30 binin üzerinde öğrencisi olan Kdz.Ereğli’de ikili öğretim ve kalabalık sınıf sorununun çözümüne yönelik planlamalar yapılmış olsa da çözümün kısa sürede mümkün olmadığını söyleyen Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Baştemsilcisi Kerim Özdemir, doğru planlamalar yapılamadığı için ilçede 68 norm kadro fazlası öğretmen oluştuğunu ve mağdur olduklarını, öğretmenevinin bitirilemediğini, yönetici atamalarının büyük çoğunluğunun yargıdan döndüğünü, taşımalı okulların planlamasında sorunlar yaşandığı, taşımalı öğrencilerin sağlıksız beslenme sorunlarının çözülemediğini vurguladı. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin defalarca zamanında yapılamadığını birçok alanda olumsuzluklar yaşandığını da söyleyen Özdemir konuya ilişkin açıklamasında, “2010- 2011 Eğitim öğretim yılı SBS, LYS sınav stresleri ile 17 Haziran 2011 tarihinde sona ermektedir.Bu öğretim yılı özellikle sınav skandalları ile hafızalara kazınılacak bir yıl olmuştur.KPSS,YGS,TUS ve ALES sınavlarının hepsinde de MEB,YÖK ve ÖSYM yaptıkları yanlışları görmezden gelip faturayı öğrencilere kesmişlerdir. Milyonlarca öğrenci ve velinin sınav sistemine olan güvenleri kalmamıştır. Sınav tarihlerinin öğretim yılı içinde olması okulların haftalar öncesinden tatil edilmesine neden olmuştur. İlköğretimin 7. 8. sınıfları ile liselerin 12. sınıfındaki öğrenciler bir ayı aşkın süredir okula gitmemektedir. Sınavların ortadan kaldırılıp, herkese eşit, parasız ve demokratik eğitim olanakların sağlanması sosyal devlet anlayışının gereğidir. Çünkü sınav sistemi eğitimde öğrenciler arasında öğrenciler arasında bilgi paylaşımı yerine rekabetçi bir ortam oluşturarak onları yarış atı haline getirmektedir. Bu da hükümetin eğitim anlayışı ile birebir örtüşmektedir.
Çünkü onların anlayışında her şeyin alınıp satıldığı ticari bir metaya dönüşmüştür. Örneğin; eğitim giderleri içinde en küçük paya sahip ders kitapları bedava dağıtılıp diğer bütün giderler (hizmetli, temizlik, donanım vb) veliye ödetilmektedir. Bütün olumsuzluklara rağmen eğitim çalışanları ve öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmenin gayreti içinde olmuşlardır.
Bütün eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz” görüşlerine yer verdi.