Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan Kdz. Ereğli'ye spor kompleksi kazandırmak için girişimlerini sürdüren platform üyelerini kutladı ve yaptıkları çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceğini açıkladı.

Candan, Kırmacı Mahallesi'nde yapımı devam eden Fen Lisesi ile Fiziksel Engelliler Derneği arasındaki DDY'e ait arazinin spor kompleksi olarak  tahsis edilmesi için girişimlere başlayacağını da müjdeledi.

Kdz. Ereğli'ye spor kompleksi kazandırabilmek için çalışmalarını yürüten platformun Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Yusuf Tekin ile görüşmesinde ortaya çıkan bakanlığın 426 tesis yaptırma projesi için çalışmaların sürdürüldüğü haberi heyecanla karşılandı. Bu projeye Kdz. Ereğli'nin de alınması için siyasi destek gerektiğini vurgulayan Bakan Yardımcısının sözlerinin yer aldığı haberimizi yanıtlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Suat Kılıç'a ileteceğini ve Kdz. Ereğli'nin de bu proje kapsamına alınacağını müjdeledi.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ: SİYASET-ASKERİYE VE BELEDİYE
Kdz. Ereğli'de en önemli sorunun spor zkompleksi yapılacak alan bulmak olduğunu belirten Milletvekili Ercan Candan, Kırmacı Mahallesi'ndeki DDY ait alan bulunduğunu ve Fen Lisesi ile Fiziksel Engelliler Derneği'nin tam karşısındaki alanın bir bütün olarak değerlendirilerek spor kompleksine tasis edilmesi için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirtti.
Bilindiği gibi bu alanın bir bölümü askeriyenin açık hava kum, çakıl, beton bordür deposu olarak kullanılıyor. İnşaatı devam eden Fen Lisesi'nin yanındaki bu alan ile birlikte belediyenin hemen bu arsanın bitişindiğe Yenimahalle Spor'a yaptığı antrenman sahası ve deşaj tesislerinin yanındaki alan bir bütün halinde değerlendirildiğinde, futbol sahalarından yüzme havuzlarına, tenis kortlarından basketbol ve voleybol sahalarına kadar, tüm spor branşların yapılabileceği tesisler Kdz. Ereğli'ye kazandırılabiliyor.

'ÇÖZÜM SİYASETÇİLERİN İKİ DUDAĞINDA'
Başlığıyla 3 Aralık 2012 tarihinde yayımlanan haberimiz:
Kdz. Ereğli'de sivil insiyatif ilçeye spor kompleksi kazandırmak için harekete geçerek oluşturduğu platformla toplumun tüm kesimlerine ulaşarak destek arayışlarını sürdürüyor. İlçe merkezi ve ilçe dışında destek turlarına devam eden platform  üyeleri en son olarak Ankara'ya giderek Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Tekin ile görüşerek Karadeniz Ereğli'de spor kompleksine gerek olduğu ve bu konuda destek aradıklarını anlattılar. İlçenin sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler de veren platform, bakan yardımcısından 426 tane tesis yapmak için proje hazırladığını, bu projeleri de öncelikle gelişmiş ve büyük ilçelerde yapmayı planladıklarını öğrendi.
Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, 426 tesisten yaklaşık 300'nün yerinin tespit edildiğini, Batı Karadeniz'e incelediklerinde Kdz. Ereğli'nin öne çıktığını, ancak böyle bir talep olmadığı için projenin içinde yer almadığını plotform üyelerine aktardı. Ankara'da konuyla ilgili en üst makamdan böyle bir bilgi alan platform üyeleri; Kdz. Ereğli adına bir talepte bulunulmamasını şaşkınlıkla karşılarken, TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a bir telefon ederek spor kompleksi girişimlerinin 426 tesis arasında yer alabiceğini öğrenmeleri üzerine heyecanlandılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın proje kapsamında yer teslimi şartı aradığının bilinci içinde olan platform, bu konuda Kdz. Ereğli'de Devlet Demir Yolları'nın hazineye devir edilen ve geçici kullanımdaki arazilerini seçenek görerek, en başta da belediyenin yer tahsisinde  destek vermesini bekliyor.
Platform üyeleri kendilerini Bakan Yardımcısı Yusuf  Tekin ile görüşme şansı yaratanan AKP MKYK üyesi Emine Çift olduğunu belirterek, desteklerinden ötürü kendisine teşekkür ettiklerini de ifade ettiler.