Gazeteci-Yazar-Siyasetçi Kemal Anadol, tüm bilgi ve birikimlerini okurları ile paylaşmaya devam ediyor. Anadol’un en son kitabı olan “Son Durak”ta biri sendikacı diğeri avukat iki devrimcinin aşkı anlatılırken, kitabın bir bölümünde Kdz. Ereğli’lerin “Ünal Hoca” olarak bilip tanıdıkları Ünal Çiftçi’den de söz ediliyor.

En Uzun Gün isimli kitabının ardından Kırmızı Kedi Yayınları tarafından yayımlanan “Son Durak” isimli kitabı satışa sunulan  Kemal Anadol bu kitabında, 1977 yılında yaşanan 1 Mayıs olaylarının perde arkasını belgeleriyle ortaya seriyor. 1 Mayıs 1977’de Sular İdaresi binasının duvarlı üzerine mevzilenmiş bazı kişilerin kalabalığın üzerine kurşun sıkmaya başladıklarını da anlatıyor. Beşiktaş’taki yürüyüş kolunun alfabetik sıraya göre düzenlendiğini ve Zonguldak’ın bu nedenle en gerilerde yer aldığını belirten Anadol, Ünal Çiftçi’nin öğretmenliği döneminde kırsal kesimden gelen öğrencilere verdiği öğütlerden de söz ediyor.

Kitabın sürükleyici bölümlerinden biri  ise Sendikacı Metin ile Avukat Güler’in uzun mücadeleler içinde filizlenen aşkları oluyor.