Doç. Dr. Nilüfer Didiş Körhasan Lisans/Yüksek Lisans (2005) ve Doktora (2012) eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Fizik Eğitimi alanında tamamlamış, Doktora eğitimi ve sonrasında Dünya’nın başarılı üniversiteleri arasında yer alan Maryland Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Fizik Bölümleri’nde uluslararası araştırmalar yaptı.

2012 yılında üniversitede Yrd. Doç. Dr. olarak atanan Doç. Dr. Nilüfer Didiş Körhasan uluslararası S/SCI indeksli bilimsel yayınlarından ötürü 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Eğitim Fakültesi tarafından başarı ve teşekkür ödülüne layık görüldü. Öğretim üyesi lisans ve yüksek lisans seviyesinde fizik, fen ve eğitim alanlarında dersler vermekte ve lisansüstü öğrenci danışmanlığı yapmaktı.

“TÜBA- GEBİP Ödülleri; Doğa, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri verilmekte. 

TÜBA Ödülleri bilim dünyasında özel ve saygın bir konuma sahiptir ve ödüller Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen törenle sahiplerine verilmektedir. TÜBA Ödülleri kapsamında üniversite ilk kez ödül almaya hak kazandı. Öğretim üyesinin bu başarısını üniversite ise kutladı.