PARAYI BASTIRANA MUAYENE: Üniversite hastanelerinde paralıyı kaldırmak lazım. Köyden gelmiş vatandaşımız, girmiş sırasına aslanlar gibi bekliyor, O’na 10 gün sonra gelin diyorlar. O’da benim insanım o da bu ülkenin insanı. Göndereceksen gönder özel hastaneye. Bu sosyal güvenliğin bir yarasıdır. Üniversite hastanelerinin bir yarasıdır.

 

Kdz. Ereğli’de bir çok ilklere imza atan Batı Karadeniz Deniz Ticaret  Odası Başkanı İrfan Erdem, üniversite hastanelerinde para olayının kalkması gerektiğini ifade ederken, “gariban köyle sıra bekleyip muayene olamazken, parası olan anında muayene oluyor” dedi.

İrfan Erdem, bu konuda Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın yanında ZKÜ Rektörü Prof. Bektaş Açıkgöz’e görüşünü anlattığını da ifade ederken, rektörün de döner sermayenin paraya gereksinimi olduğunu ifade ettiğini belirtirken şöyle konuştu:

 

KÖYDEN GELEN SIRADA BEKLİYOR

 

“Bir üniversite hastanesine gidiyorsunuz vatandaş olarak size 10 gün sonrasına sıra veriyor. Paralıya gidiyorsunuz aynı gün muayene oluyorsunuz. Üniversite hastanelerinde paralıyı kaldırmak lazım. Köyden gelmiş vatandaşımız, girmiş sırasına aslanlar gibi bekliyor, O’na 10 gün sonra gelin diyorlar.

Bu durumu sayın rektöre Valinin önünde anlattım, bu iş yüz karasıdır. Gidiyorsun yan tarafta parayı yatırıyorsun 90-110 TL, 15 dakika sonra doktor emrinde. Muamele, bakış açısı farklı. O’da benim insanım o da bu ülkenin insanı. Göndereceksen gönder özel hastaneye. Bu sosyal güvenliğin bir yarasıdır. Üniversite hastanelerinin bir yarasıdır. Bektaş Bey’e anlatıyorum, ‘döner sermayenin paraya ihtiyacı var’ diyor. Diyorum ki sayın rektör yapma, paranın yarısını kim alıyor, döner sermaye, yarısını kim alıyor, doktor. O zaman hepsini döner sermayeye al. Doktoru paranın içine sokma, eline para değmesin. Döner sermayeye al paranın hepsini ne istiyorsan yap. O doktor; alınan 90 TL muayene parasının 45’ini alıyor. 10 hastaya baksa 450 TL yapıyor. Ayda etti 15 bin TL. O alet kimin devletin, o yatak kimin devletin, o cihazlar kimin devletin. Kim vermiş parasını biz vermişiz.”

 

BAŞBAKAN DOĞRU YAPTI

 

İrfan Erdem doktorlara muayenehaneleri kapattıran AKP iktidarını da alkışladığını belirtirken  “Türkiye şimdi bunları halledecek. Başvekil (Başbakan) 17.00’e kadar koydu doktorları çalışma saatini,  bak kimseden ses çıkıyor mu? Muayeneleri kapattılar doğrusu da buydu” sözleriyle konuştu.