Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Kdz.Ereğli'de kurulacak bir üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, imza kampanyası başlatıldığını söyledi.

 

Sendika Şube Başkanı Odabaş konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Ereğli'de son günlerde yaşanan gelişmenin bir anda ilçede umut ışıklarının daha çok yanmaya başladığı ortamı yarattığını gözlemliyoruz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın, ilçeye üniversite kurulması ve adının da Bülent Ecevit olması yolunda attığı adım olan toplantıda yerimizi almış, olumlu gelişmeye katkı sağlayacağımızı net bir dille açıklamıştık. TSO'nun attığı adımın ilk meyvesi olarak da, merhum Ecevit'in çok değerli eşi Rahşan Ecevit'in ilçemize gelmesi; sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantıda bizzat Bülent Ecevit ismini Ereğli'de kurulması muhtemel üniversiteye verilmesini kabul etmesi, istenilende bir adım daha ileriye gidilmesine vesile olmuştur.

 

PEKÇOK İL'DEN İLERİ VAZİYETTEDİR

Elbette biliyoruz ki; mevcut yasa ve koşullarda ilçelerde üniversite oluşturulması (henüz) söz konusu değildir. Ancak, bu, hiçbir zaman ilçelerde üniversiteler kurulmayacak anlamına da gelmemektedir. Kaldı ki Sayın Rahşan Ecevit'in de toplantıda sorduğu gibi ilçe nüfusu 109 bin 400'ü bulan (Bu rakam Zonguldak İl nüfusuna eşdeğerdir) Ereğli'nin, il olma hakkını yakalaması gibi üniversite kurulabilmesi için de ekonomisi, sosyal ve kültürel gelişimi alt yapısı gibi bir çok ilden daha ileri vaziyettedir.

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bu bilinç içindeki sendikamız, yakından takip ettiği gelişmelerden de yola çıkarak, kurulması amaçlanan üniversiteye olabildiğince önemli bir katkı daha sağlamaya karar verdi. Bu amaçla, Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın da son derece sıcak baktığı gelişme doğrultusunda, sendikamız öncülüğünde üyelerimizin de isteği ile Erdemir'de çalışan arkadaşlarımızla, ilçeye üniversite kurulması için imza kampanyası başlatılmıştır. Kampanyada toplanacak imzaları Ankara'da yetkili makamlara ulaştırılacağız.

 

YER ALACAĞIZ

Üreten, kazandıran, kazanan anlayışla ilçe, bölge ve ülke ekonomisine büyük katkısı olan Erdemir çalışanlarımız, sendikamız öncülüğündeki bu girişimle, aynı zamanda eğitime katkı sağlamayı da ihmal etmediğini bir kez daha göstermiştir. Ereğli'nin geleceğine katkı sağlayacak, büyümesinin önünü açacak her oluşumda yer alacağımızı bir kez daha belirtiyor, ilçeye üniversite kazandırılması yolunda atılan adımları sonuna kadar destekliyoruz.