Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyelerinin katkılarıyla Türk Jinekoloji Onkoloji Derneği ve Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Batı Karadeniz Çalıştayı’nın  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi  (BEÜ) Tıp Fakültesi Şebnem Kargı Toplantı Salonunda gerçekleştirildiği gönderilen şu açıklama ile bildirildi.

Çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Can, Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğı Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Sinan Özalp ve Sempozyum Düzenleme Kurulu ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı adına Prof. Dr. Müge Harma, bgakademisyen ve öğrenciler katıldı.

Altı oturumdan oluşan çalıştayda; başta "Adneksiyel Kitleler", "Anormal Uterin Kanamalar", "Gestasyonel Trofoblastik Hastalıklar", "Doğum Sonu Kanamaları", "Premalign Lezyonlar"  olmak üzere birçok konu tartışıldı.

Başarılıyla geçen çalıştay; Zonguldak, Bartın, Düzce, Samsun, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Adıyaman, Kayseri, Sivas, Elazığ, Malatya illerinden alanında önemli akademik çalışmalar yapmış ve sağlık hizmetine önemli katkıları bulunan birçok bilim dalından akademisyenler, uzmanlar, aile sağlığı hekimleri ile Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 70 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.