Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) son yıllarda kurduğu fakültelerle Batı Karadeniz Bölgesi’nde güçlü bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediği açıklandı. 2016-2017 akademik yılında yeni öğrenci alan Eczacılık Fakültesi’nden sonra, İletişim Fakültesi de 2017-2018 akademik yılında öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlanacağını bildiren üniversite bu konuda şu açıklamayı yaptı:

 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Sinema ve Televizyon Bölümlerinin eğitim vereceği İletişim Fakültesi BEÜ’nün yoğun ilgi gören fakülteleri arasında yerini aldı.

Temel amaçlarının topluma katkı sağlamak ve kaliteli eğitim almış bireyler yetiştirmek olduğunu belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:

 

“İletişim sektörü kendini her geçen gün güncelleyen dinamik bir sektördür. Her türlü görsel medya sistemi ve bu sistemlerin kullanılmasına yönelik eğitimler ve bu eğitimlerle yetişen bireyler çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde kendilerini geliştirerek bu büyük sektörde yer edinme şansına sahipler. İletişim Fakültemizin eğitim hayatına başlayacak olmasının heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl üniversitemizde 35 bin öğrencimizle eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gelecek yıl bu sayı yeni öğrenci alacak olan Ereğli Turizm Fakültesi, Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu, Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Devrek Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile birlikte daha da artacaktır. Üniversitemiz artan öğrenci sayımızla birlikte büyüme ve gelişmesini de nitelikli bir şekilde sürdürüyor. Yürütülen tüm bu çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma en içten dileklerimle şükranlarımı sunuyor, üniversitemize, Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”