Düzce Üniversitesi Su Altı Topluluğu (DÜSAT) öğrencileri, hem profesyonel eğitimci eşliğinde dalgıçlık eğitimi alıyor hem de Karadeniz'in su altı dünyasını keşfediyor.

Akçakoca Kale Plajı'nda, DÜ Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bilir yönetiminde yapılan eğitimle üniversite öğrencileri, Karadeniz'in su altı dünyasıyla tanışıyor. 

Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler ile dalgıç eğitimi yaptıklarını söyledi. 

Akçakoca'nın dalgıçlar için bölgenin en güzel denizine sahip olduğunu aktaran Bilir, şöyle konuştu:

"Eğitimlerimizin neticesinde yaklaşık 12 öğrencimiz, dalış bir yıldız brövesini almaya hak kazandı. Akçakocamızın turizm potansiyelini Karadeniz'in zenginlikleri ile ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de dalışlara önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz." 

Bilir, öğrencilerin Kale Plajı'nı çok sevdiğini belirterek, "Burası dalış sevenler için çok güzel bir yer. Burada dalış yapmak büyük bir keyif olsa gerek. Ümidimiz daha fazla yayılmasını sağlamak ve dalışseverleri Akçakoca'ya çekmektir." dedi. 

Dalış yaparken olumsuzluklara fırsat vermemek için tüm ekipmanları bulundurduklarını aktaran Bilir, şunları kaydetti: 

"İşimizde herhangi bir tehdit bulunmamakta. Burada modern dalış tekniklerini uygun bir şekilde profesyonel dalış eğitimi verilmekte. Akçakoca güzel bir turizm potansiyeli barındırıyor. Sadece karadaki kültürel değerler değil, kumuyla, deniziyle değil, su altındaki güzellikleriyle bizim için bir şans. Bizim özellikle Akçakoca'yı seçmemizin sebeplerinden bir tanesi de böyle güzel bir denize ve plajlara sahip olmasının yanında su altının son derece canlı olmasıdır."

 

(AA)