Çanakkale'de, arkadaşıyla birlikte zıpkınla balık avlamak için denize dalan ve hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali Can Kara defnedildi. Ali Can Kara'nın tabutunun üstüne dalgıç kıyafetleri konuldu.


Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrencisi Ali Can Kara, arkadaşı Serkan Yenidoğan ile birlikte Ayvacık'a bağlı Behramkale köyü Burunucu mevkiine balık avlamaya gitmiş ve burada denizde boğularak hayatını kaybetmişti. Ali Can Kara'nın cesedi Zonguldak'taki ailesine gönderildi. Aile çocuklarının cenazesinin geldiğini yakınlarına duyurdu. Ali Can Kara, Acılık Camii'nde ikindi namazını müteakıben kılınan cenaze namazından sonra defnedildi. Cenaze törenine yakınları ve çok sayıda vatandaş katılırken, Kara'nın sınıf arkadaşları da cenazeye katıldı. Ali Can Kara'nın yakınları gözyaşlarına boğulurken, tabutunun başında bir arkadaşı ve teyzesi ellerinde fotoğrafla gözyaşları içinde bekledi. Kara'nın yıllardan beri amatör olarak balık avladığı belirtildi.

OLAY
Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrencisi Ali Can Kara, geçen Cumartesi günü arkadaşı Serkan Yenidoğan ile birlikte zıpkınla balık avlamak için Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü Burunucu mevkiine gitti. İki arkadaş burada denize daldıktan sonra Serkan Yenidoğan su yüzüne çıktı. Su yüzüne çıktıktan sonra arkadaşı Ali Can Kara'yı göremeyen Yenidoğan olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sahil güvenlik ekipleri denizde Ali Can Kara'yı aramaya başladı. Ali Can Kara iki gün sonra bulundu.