Galeri Kalem Güzeli’nin koleksiyonunda yer alan ve ünlü hat üstatlarına ait eserlerden oluşan Hüsn-ü Hat Sergisinin Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nde gerçekleştirildiği bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, dekanlar, enstitü, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulu müdürleri ile davetlilerin katıldığı törende, serginin açılış kurdelesini Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. M. Halûk Güven ve serginin küratörü İbrahim Hakkı Yiğit birlikte kestikleri sergiyle ilgili olarak BEÜ’den yapılan açıklama şöyle:

“Sergide yer alan birbirinden değerli eserler hakkında katılımcılara bilgi veren İbrahim Hakkı Yiğit, serginin, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla hüsn-ü hat ve hilye-i şeriflerden oluştuğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Ayet ve Hadis-i Şeriflerin vücut bulduğu 29 özel hattan oluşan bir sergi hazırladık. Eserlerin tümü is mürekkebi ile renkli mürekkep kullanılarak yazılmış hatlardır. Bazı eserlerin tezhibinde 22 ve 24 ayar altın kullanılmıştır. Bu eserlerin tümü günümüzde yaşayan hattatlara aittir. Bu hattatların her biri, ülkemizin en değerli hattatları tarafından yetiştirilmiştir. Dolayısıyla sergideki eserlerin her biri birbirinden kıymetlidir. Sergimizi Bülent Ecevit Üniversitesinin sanatsever mensuplarının ve Zonguldak halkının beğenisine sunuyoruz.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer açılışta yaptığı konuşmada sanatın her türünü Üniversitemizle buluşturmak amacıyla bu tür sergiler düzenlediklerini belirtti. Rektör Özer ayrıca “Geleneksel Türk el sanatlarına özel bir değer veriyoruz. Üniversitemizin tüm mensupları, özellikle öğrencilerimiz bu sergi ile hat sanatının değerli eserlerini yakından inceleme fırsatı bulacaklar. Serginin BEÜ Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde bulunması, 7 gün 24 saat açık olan bu çalışma ortamına gelen her öğrencimize sergiyi gezme fırsatı yaratıyor. Zonguldak halkının da ziyaretine açık olan bu değerli sergiyi bizlerle buluşturan Galeri Kalem Güzeline teşekkür ediyoruz.” dedi. Özer, serginin hatırasına küratör İbrahim Hakkı Yiğit’e bir teşekkür plâketi verdi. “

Hüsn-ü Hat Sergisi, 20 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak.