Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Fikret Gölgeleyen, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Alabaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Yıldız, “Üniversitemiz diğer üniversitelerde görülmeyen bir olguyu burada yaşamaktadır. Bu da üniversite ve madenci kaynaşmasıdır. Çünkü ilk Maden Mühendisliği Mektebi’de kömür madenin burada çıkması nedeniyle ilimizde kurulmuştur. O tarihten buyana hızla büyüyen Üniversitemiz bugün ülkemizin en kaliteli üniversiteleri arasında yer almaktadır. Ve hala maden işçisi ve üniversite kaynaşması tüm canlılığıyla devam etmektedir” dedi.

Yıldız’ın ziyaretinden dolayı teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Hocamız matematik alanındaki başarısı ile Zonguldak’ta oldukça tanınmaktadır. Bizde kendisiyle gurur duymaktayız. Ayrıca ben de Karaelmas Üniversitesinin bir öğrencisi olarak böyle güzide bir topluluk içinde yer almaktan da gurur duymaktayım” dedi.