Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Merkez Ulu caminde Demokrasi şehitlerinin anısına mevlit okundu. Düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Hamza Çeştepe, akademik ve idari personel ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Kuranı Kerim ve ilahiler okundu.

BEÜ İlahiyat Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Harun Savut, şehitler için dua etmeden önce bir konuşma yaparak 40 yıldır dinin temel değerleriyle oynandığını söyledi.

Savut , “Bu maalesef bizim ‘hoca’ dediğimiz, dindar dediğimiz, din kisvesine bürünmüş bir grup tarafından gerçekleşti. Bizim secdemiz olmasa başkasına baş eğmeyiz. Din temelde özgürlüğü öne çıkarır. Dinin temeli Allah’a ve resulüne ittibadır. Eğer bir alim Allah’a ve resulüne ittiba ediyorsa değerlidir. İttiba etmiyorsa değersizdir. Ölçü Kuran ve sünnettir.” dedi.

Programın ardından basın mensuplarına konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet kalanlara da sabırlar diliyoruz. Allah bir daha bize böyle günleri göstermesin. Üniversitemiz milletin yanında.” diye konuştu.