Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmemesi, Bülent Ecevit isminin ise Kdz.Ereğli'de alt yapısı hazır olan yeni kurulacak bir üniversiteye verilmesi için başlatılan çalışmalara destek vermek üzere DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Kdz.Ereğli'ye geldi.

 

TSO Konferans salonunda siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ile bir araya gelen Ecevit, ilçelere üniversite kurulmanın zor olduğunu belirterek, Ereğli'nin nüfusu biraz daha arttırsanız da İl olsanız o zaman üniversite kurulması daha kolay olur. Ben Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değişmesini istemiyorum, Kdz.Ereğli'ye kurulmasına izin verilirse o üniversitenin adının ise Bülent Ecevit Üniversitesi olmasından büyük mutluluk duyacağım

 

DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Kdz.Ereğli'ye geldi. TSO Meclis Başkanı Zeki Us, TSO Başkanı Mehmet Genç, TSO yöneticileri tarafından kapıda karşılanan Ecevit daha sonra TSO Başkanının makamında Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu ile görüştü. Daha sonra TSO Konferans Salonunda belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.

 

CÖBEKOĞLU DUYGULANDI

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu ile Rahşan Ecevit konferans salonunda duygulu anlar yaşadılar. Cöbekoğlu, Sizi burada görmekten büyük mutluluk duydum, sizi görünce hafızamdan ne isimler geldi ne isimler geçti sözleri ile konuştu.

 

ERCAN CANDAN VAR

TSO Başkanı Mehmet Genç, ZKÜ'nün isminin değiştirilmemesini Kdz.Ereğli'ye kurulacak bir üniversiteye de Bülent Ecevit isminin verilmesini istedi. Genç konuşmasında şöyle dedi: Ankara'da ziyaret gerçekleştirdik. Bölge milletvekillerimiz ile görüştük öncelikle. Kendilerini kutluyorum, Bu projenin arkasında Milletvekili Ercan Candan'ın olduğunu söylemek istiyorum. Ereğli yeterki üniversite kazansın ben milletvekilliğimi bile feda edebilirim durumuna gelmiştir. Köksal Toptan ile görüştük, Başbakan'dan bir randevu alabilir miyiz düşüncemiz oldu. Başbakana onunla ulaşabileceğini umuyorduk. Kendisi Başbakan ile daha önce görüştüğünü söylediler. Biz Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin isminin değiştirilmesini istemiyoruz Ereğli'ye kurulacak bir üniversiteye isminin verilmesini istedik. Rahşan Ecevit'i evinde ziyaret ettik ardından meclise geçtik Ercan Candan ile birlikte iki bakanımız ile görüştük.

 

ZKÜ'NÜN SIRALAMASI YÜKSELİYOR

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 20 yıllık deneyimi ve başarılı eğitimi ile ulaslararası arenada kendine iyi bir yer edinmiştir. Dünyadaki 20 bin 300 üniversite arasında yapılan değerlendirmede Karaelmas Üniversitesi Ocak 2011 tarihi itibariyle 3 bin 808'nci sırada. Temmuz 2011 itibariyle 2 bin 311'de, Ocak 2012 sıralamasında da 2 bin 306 basamak yukarıya çıkarak bin 200'ncü sıraya gelmiştir. 20 Yıllık başarı isim değişikliği ile birlikte aynı anda kaybolacaktır. Binlerce mezunun diploması ne olacaktır? Bölgemizde bir üniversite istiyoruz isminin de Bülent Ecevit Üniversitesi olmasını candan istiyoruz. Bülent Ecevit Zonguldak ismi ile özdeşleşmiştir. dedi.

 

RUHİ CÖBEKOĞLU DUYGULANDI

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki Başkanı Ruhi Cöbekoğlu yaptığı konuşmada zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Cöbekoğlu, Gerçektende güzel bir şey oldu bu ben teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımızı burada görmekten büyük mutluluk duyduk. Ben bir dönem de Ticaret Odası'nın Başkanlığını yaptım. Arkadaşlarım o günden beri hem çalışıyorlar hem daha iyisini yapmak için devam ediyorlar. Bugün Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye çapında ismi olan bir oda olmuş durumdadır. Bu çalışmayı yapanlara da teşekkür ediyorum sözleri ile düşüncelerini paylaştı.

 

EREĞLİ İL OLSA

DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'de konuşmasında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değişmemesini Kdz.Ereğli'ye kurulacak bir üniversiteye ise Bülent Ecevit'in ismini verilmesinden mutluluk duyarız. Benimde yolda gelirken aklıma şu geldi nüfusunu biraz daha arttırsanız da İl olsanız o zaman üniversite kurulması daha kolay olur dedi.

 

İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından Rahşan Ecevit, Kdz.Ereğli sahil güzergahında Bülent Ecevit isminin verildiği parkı gezdi, yeni hizmete giren süs havuzunu inceledi. Daha sonra Çınaraltı'na geçen Rahşan Ecevit'e vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.