Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen 10. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaya, ana yemek, tatlı ve modern Türk Mutfağı kategorilerinde yarışa katıldı. 22 ülkeden 1750 yarışmacının katıldığı Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) ve Dünya Şefler Birliği (WACS), tarafından düzenlenen uluslararası yarışmada, öğrenciler Ömer Kabasakal, Üniversitelerarası Ana yemek kategorisinde 3. olarak bronz madalya kazandı. Öğrencilerden Yusuf Karagülmez isimli öğrenci ise tatlı dalında birçok yerli ve yabancı üniversiteyi geride bırakarak 3. oldu. Üniversiteler arası Modern Türk Mutfağı kategorisinde ise Aykut Şaban Çömez kaptanlığındaki Hakan Kaya ve Okan Okur adlı öğrencilerden oluşan Merit ödülünü almaya hak kazandı.
Aşçılık Programı öğrencileri Antalya'da Uluslararası Chef Star 2012 mutfağın Oscarları yarışmasında da büyük başarılara imza attı. Mustafa Gökyar Kaptanlığındaki Hakan Kaya ve Okan Okur isimli öğrencilerden oluşan ekip, Junior chef  dalında 'Meteor yağmurları altında Jumbo karides ile füme somonun dana dil ile düellosu' isimli başlangıç tabağı ile yarışmaya katıldı.  28 beş yıldızlı otel ve aşçılık okullarının katıldığı yarışmada, en fazla puanı toplayan ekip, hazırladıkları başlangıç tabağı birinci olarak, şampiyonluk kupası ile 3 adet birincilik madalyasını elde etti. Aynı yarışmada, Üniversitelerarası Ana yemek ve tatlı isimli 2 ayrı kategorisinde yarışmaya katılan Yusuf Karagülmez, kaptanlığındaki Soner Şimşek, Ömer Kabasakal, Tolga Şentürk ve Onur Çetin'den oluşan ekip, 2 adet 3.lük kupası ve 5 madalya kazandı.
Aşçılık Programı öğrencileri, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Şefler birliği tarafından organize edilen ve binin üzerinde bireysel aşçı ve 120 ayrı ekibin katıldı 4. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'na da başarılı derecelerini sürdürdü.  Üniversiteler arası ana yemek kategorisinde Hakan Kaya, Okan Okur, Aykut Şaban Çömez ve Abdülkadir Alaz'dan oluşan ekip,  hazırladıkları 'meteor yağmurları altında sebzelerin krema köpüğü dansı eşliğinde parmay soslu levrek' isimli tabakla, 45 yerli ve yabancı üniversite arasından Türkiye 2.'si oldu. Ekip, 1 ikincilik kupası, 3 madalya elde etti.
Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Yüksekokul Sekreteri Hakan Kalyon, Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi İhsan Kazkondu, öğrencilerden Hakan Kaya, Abdülkadir Alaz, Aykut Şaban Çömez, Mustafa Gökyar, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret etti. Öğrenciler, yarışmada dereceye giren 'Meteor yağmurları altında sebzelerin krema köpüğü dansı eşliğinde parmay soslu levrek isimli' tabağı, Rektör Özer'e hediye etti. İkram edilen yemeği afiyetle yiyen Rektör Özer, başarılı ekipleri kutladı.