Yazdığı bazı kitapları arasında,  “Ereğli 1965-1980 Çelik İşçileri”, “Maden Tarihine Tanıklıklar”, Morrison’un Yapı İşçileri”, “Kurtuluş Yıllarında Haydarpaşa  Sendikası” ve “Büyük Grev 1977”de olan  Can Şafak, Ocak 2019’da  yayımlanan  son kitabı  “Necmettin”ide imzalamak üzere Kdz. Ereğli’ye geliyor. 

Kasım ayının 15’nde Erdemir Eski Bağlık Gazinosu’nda saat 1700’de  düzenlenen imza gününde okuyucuları  ile kısa bir söyleşi de yapacak olan Can Şafak’ın özellikle Erdemir’deki sendikal mücadeleyle ilgili tanıklara dayalı tespit ve görüşlerinin büyük ilgi bulacağı belirtiliyor. Şafak’ın imza gününe meslek örgütleri ve emekçilerin destek olacakları ümit ediliyor.

CAN ŞAFAK KİMDİR?

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi mezunu olan Şafak, İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. Çalışma Bakanlığı’nda iş müfettişi olarak görev yapmış, 12 Eylül döneminde 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu uyarınca görevine son verilmiş, 1988 yılında idari yargı kararıyla döndüğü görevinden istifa ederek ayrılmıştır. 1983 yılı sonundan başlayarak Kristal-İş ve Birleşik Metal-İş Sendikalarında toplu sözleşme uzmanı olarak görev yapmıştır. Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV) ve Kemal Türkler Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir. Çalışma alanı ağırlıklı olarak emek tarihi, sol siyasi tarih ve toplu pazarlık konularıdır. Sendika yayınları arasında broşürleri, çeşitli dergi ve gazetelerde makaleleri yayınlanmıştır.

 

Kitapları: İş Yasası Uygulaması, Ekin Yayınları, 1983; Yeni Toplu Sözleşme Düzeni,Ekin Yayınları, 1984, 1971 Cam Grevleri, Kristal-İş Yayını, 2008; Kuruluş Yıllarında Haydarpaşa Sendikası,Sosyal Tarih Yayınları, 2010; Büyük Grev 1977,Sosyal Tarih Yayınları, 2012; Ereğli 1965-1980 Çelik İşçileri,Sosyal Tarih Yayınları, 2015; Zor Zamanlarda Emek:Türkiye’de Toplu Pazarlık Sistemi ve Sorunları, İmge Kitabevi, 2017; Maden-İş Tarihine Tanıklıklar(2 cilt), Sosyal Tarih Yayınları, 2019.

MAHZUNİ ŞERİF ANMA VE DİNLETİ

Öte yandan, aynı günün akşamı ve aynı salonda saat 19.30’da Doğu Erkin, Kemal Kaya ve Erkan Akalın Mahzuni’yi Anma ve Müzik dinletisinde türkü söyleyecekler.

Müzik dinletisine katılmak isteyenlerin, Foto Arkadaş ve Güzelleme Müzik Evi’nden biletlerini alabilecekleri bildirildi.