Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan “2 Temmuz 1993 kara ve lanetli bir gün” dedi.

Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan katliamın yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Taştan sözlerini şöyle sürdürdü:

Pir Sultan Abdal anma etkinlikleri için o gün oraya giden yazar,şair,ozan,karikatürist,sanatçı,aktör ve semahçı kardeşlerimizinde içinde bulunduğu madımak oteli ateşe verilip yakılarak katledilmişlerdir. Bu olayda Türkiye’nin aydın geleceği yanmıştır.

33 aydının tüm dünyanın gözü önünde yanmasının üzerinden 23 yıl geçti. Failleri hala aramızda, hatta bazı örgütlerin yönetim kadrolarında bulundukları bilinmektedir. Üzerinden 23 yıl geçmiş olmasına rağmen hala aynı vahşet ve karanlıkla beslenen birileri provokasyonlar ile Alevi düşmanlığını körüklemeye çalışmaktadır. Bu karanlık düşünceler kendilerini bazen basında, bazen ders kitaplarında göstermektedirler. Bizler Alevi-Bektaşi inancının gerektiği gibi hiçbir zaman bu oyunların tarafı olmadık, maalesef hep mağduru olduk. Çorum, Maraş, Sivas bunlardan bazılarıdır. Bugün yapılması gereken yeniden Sivas’taki olayların yaşanmaması için zaman aşımlarının arkasına sığınmadan faillerin cezalarını almalarıdır.

Bugün bile farklı bir noktada olmadığımızı ülkemizdeki tüm olaylar göstermektedir. Bu seneki yapılacak etkinlik için bile çeşitli yerlerden baskı ve tehditler devam etmektedir. Ancak Alevi Dernekleri olarak bizler ne şekilde olursa olsun kardeşlikten, özgürlükten ve barıştan yana olmaya ATEŞ ÜSTÜNDE SEMAH DÖNMEYE devam edeceğiz.

2 Temmuzlar, Sivas’a girmenin yasaklandığı günler değil, yenilerinin yaşanmaması için geçmişimizi hatırlamaya bir fırsat olarak görülmelidir. Madımak Oteli ’Utanç Müzesi’ olmalıdır ki bu katliamda parmağı olanların katı vicdanları yenilerini yapabilecek kadar unutkan olmasınlar.

Sivas’ta kül olup ülkemizin dört bir tarafına savrulan aydınlarımızın ışığının bekçileri olmaya devam edeceğiz. Bugün 23 yıl öncesinden daha güzel ve aydınlık ne yaşıyorsak Muhlis Akarsu’nun, Nesimi Çimen’in sözleri, Metin Altıok’un şiirleri, 22 yaşındaki Hasret Gültekin’in nefesini ve o güzel canların masumiyetini miras almamızdandır.

Sivas katliamında katledilen;

BELKIS ÇAKIR ,EMİN BUĞDAYCI ,SERPİL CANİK ,HASRET GÜLTEKİN ,MEHMET ATAY , MUAMMER ÇİÇEK ,ASAF KOÇAK ,UĞUR KAYNAR, EDİBE SULARİ ,MUHLİS AKARSU, METİN ALTIOK , NESİMİ ÇİMEN ,ASIM BEZİRCİ ,BEHÇET SEFA AYSAN,CARİNA CUANNA THUİJSMU,HİBE AKARSU,GÜLENDER AKÇA,SEHERGÜL ATEŞERDAL AYRANCI,SERKAN DOĞAN,MURAT GÜNDÜZ,GÜLSÜM KARABABAK,KORAY KAYA, MENEKŞE KAYA, HANDAN METİN, SAİT METİN,HURİYE ÖZKAN,YEŞİM ÖZKAN,AHMET ÖZYURTNUR, CAN ŞAHİN,ÖZLEM ŞAHİN,ASUMAN SİVRİ,YASEMİN SİVRİ,İNCİ TÜRK,CENGİZHAN DEMİR.

Hepinizi saygı sevgi ve özlemle anıyoruz devriniz daim olsun.