Kdz. Ereğli'nin ciğerine zehir enjekte edecek olan termik santral konusunda kamuoyunun derin (!) bir sessizliğe bürünmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Kdz. Ereğli'nin sosyal yaşam alanı olarak tek çıkış noktası olan Köseağzı Mevkisi'ne de termik santral kurulma girişimleri kent insanını "Ereğli'de yaşama" konusunda düşüncelere iterken, bir çok kişi ise "göç" konusunda seçenek aramaya başladı.
Köseağzı'ndaki 75 hektarlık alanda 65 hektarı açık alanda kömür ve kül stok alanı olmak üzere, 3.5 metre çapında ve 100 metre uzunluğuna kurulacak baca ile zehir solutulacak olan Kdz. Ereğli'de, termik santralın yapımına karşı çıkan güçlü seslerin son dönemde susması ve konunun sanki gündemden düşürülüyor gibi bir sürece sokulması üzerinde çok farklı yorumlar yapılırken bazı iddialar da fısıltı gazetelerinin manşetlerini süslüyor.
Termik santrale karşı duruşu bilinenler ise her koşulda insan yaşamını tehdit eden girişime karşı olduklarını tekrarlıyorlar.
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sergilerin  Osmanlı Çileği'nin adına düzenlenen festivaldeki etkinlikler kapsamındaki  açılışı sırasında ortada duran koskoca "güzelliklerin resmini yapmak istiyoruz", "termik cinayetlere hayır" yazıları da ilginçtir ki konuşma yapanların da dikkatini çekmeyince bizim dikkatimizi çekti.