Kdz. Ereğli'nin yerel sanat yaşamına bir çok eser kazandıran ve 2007'de aramızdan ayrılan Alaattin Gelen'in son türkülerini yeğeni albümleştirdi.

 

12 Nisan 2007 tarihinde Kdz. Ereğli'nin ciğerinden bir sanat adamı kopup gitmişti. O bir besteciydi. Türkü söyler, dost ortamlarında dostluğu da dostça paylaşırdı. 4 çocuk üç torununu işte o tarihte bırakıp gitti sonsuza. Daha 46 yaşında su gibi bir yiğitti Alaattin Gelen. O vefat etti ve aramızdan ayrıldı ama geride bıraktıkları arasında eşi, çocukları, torunları, kardeşleri, yeğenleri ve bir de türküleri vardı. 'Eyrice meşe',  'Eycen geldi mi oğlum', 'Bartın'ın güzelleri' unutulamaz ki. Say sayabildiğin kadar diyecek kadar bir çok türküye imza atan Alaattin Gelen'in en son türküsü ise gazetemiz yazarlarından Eyüp Bektaş'ın sözlerini yazdığı 'Telaşe yok' olmuştu.

 

Alaattin Gelen'in vefatından sonra albüme dönüştüremediği türküleri yeğeni hazırladı ve Kdz. Ereğli Belediyesi'nin katkılarıyla da tamamladı. Şimdi bu albüm satışa çıkıyor. Abdi İpekçi Sergi salonunda 1-10 Aralık 2011 tarihle arasında satışa sunulacak olan albümünün büyük ilgi görmesi bekleniyor.