Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü 3. sınıf öğrencileri, oldukça anlamlı bir projeye imza atmaya hazır olduklarını bildirdiler. Öğrenciler, büyük heyecanla hazırlandıkları projeyle ilgili şu bilgiyi verdiler:
Topluma Hizmet dersi kapsamında, I. ve II. öğretim öğrencileri tarafından ortaklaşa düzenlenen proje; ilçedeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine de örnek olacağa benziyor.
Proje Koordinatörü Merve Onur, Pazartesi günü gerçekleştirecekleri proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
Projemizin adı 'Bir Sinema Bileti, Bir Mutlu Gün'. Proje kapsamında Çaylıoğlu beldesinde bulunan Şehit Madenciler İlköğretim Okulu'ndan 39 öğrenciyi Ereğli'ye getirerek, ömür boyu kendileri için bir anı olarak kalacak; unutamayacakları bir gün yaşatmak istiyoruz.
Öğrencileri okullarından alıp Ereğli'ye getirdikten sonra ilk olarak sinemaya götüreceğiz. Sinemadan çıktıktan sonra sahil turu yapıp Keşan Restaurant ve Güney Kebap'ta öğle yemeği yedireceğiz. Günün sonunda ise öğrencilere kitap ve günün anısına çektireceğimiz fotoğraflardan hediye edeceğiz. Bu öğrencilerin birçoğu Ereğli'ye hiç gelmediği gibi, birçoğunun da hiç sinemaya gitmediğini öğrendik. Öğrencilerin bu durumları da göz önüne alındığında, projemizin ayrı bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu projede bizlerden desteklerini esirgemeyen Atatürk Kültür Merkezi yöneticileri ile Keşan Restaurant ve Güney Kebap yetkililerine teşekkür ediyoruz.
Merve Onur; projede, Yasemin Serttaş, Sefa Özgün, Kadriye Kilit ve Burcu Giray ile birlikte hareket ettiklerini de sözlerine ekledi.