Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ana Çocuk ve Sağlığı Şubesi Müdürlüğü tarafından Kdz. Ereğli'de doktor ve ebelerden oluşan 12 personelle Üreme Sağlığı Eğitimi düzenlenen törenle başladı.
Kdz. Ereğli Fikri Oğuz Ana Çocuk ve Sağlığı Merkezi Eğitim salonunda düzenlenen törene; İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kızılcık, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, eğitimcilerden Figen Aydoğan, Sevil Çelik, Figen Büyükateş, Sevgi Günay ve Gülçin Çangırılı katıldı. Törende konuşma yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kızılcık, “Bilindiği üzere anne ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturmaktadır. Ana Çocuk Sağlığı hizmetlerinin temel izleme göstergeleri anne ölüm oranı ve bebek ölüm hızıdır.
Bu konuda sağlanan olumlu gelişmelerin Üreme Sağlığı eğitimleriyle daha da iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Hizmet İçi Eğitimlerin kurumsallaşması ve sürdürülebileceğini sağlamak amacıyla, ülke genelinde Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezleri, hizmet sunum kapasiteleri genişletilerek Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi (ÜSEM) olarak hizmet sunmaya başlamış olup 2006 yılından bu yana Zonguldak Merkez Ana çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezinde bu eğitimler verilirken, 2011 yılından itibaren Kdz. Ereğli Ana Çocuk Sağlığı Merkezinde de bu eğitimler başlamış olup, bundan sonra da belirli aralıklarla devam edecektir” dedi.