Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Soğanlı Yörük Köyü çiftçilerine, Arıcılık ve Çilek Yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi.

Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Soğanlı Yörük Köyünden gelen talep üzerine, çiftçilere arıcılık ve çilek yetiştiriciliği hakkında eğitici bilgiler verildi.
İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından verilen derse, civar köylerden de katılanlar oldu. Arıcılık hakkında Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Mehmet Güçkan, arı yetiştirme, bakım gibi konuları çiftçilere anlattı. TARGEL Projesi kapsamında görevli Ziraat Mühendisi İmdat Aydın ise, çilek yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi. Çilek yetiştiriciliği dersine kadın çiftçilerin ilgisi gözlerden kaçmadı. Çilek yetiştiriciliği hakkında eğitim alan çiftçiler, bu derslerin kendilerine büyük yarar sağladığını söyledi.
Zonguldak İl Tarım Müdürlüğünden konu ile ilgili verilen bilgilerde, "Köylerde düzenlenen dersler hakkında bilgiler veren Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü T.Hakan Tekin, Köy halkının ilgisinden çok memnun kaldık.
Çok sayıda insan vardı. Civar köylerden ve mahallelerden gelen çiftçileri gördük. Bu bizi daha çok sevindirdi. İlgi gayet yüksekti. Önümüzdeki hafta yine biz bu köydeyiz. Önce fındık daha sonra sera daha sonra da hayvan sağlığı ile ilgili bu derslerimize devam edeceğiz dedi.
Soğanlı Yörük Muhtarı İsmail Karaman, İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaatta bulunduklarını söyleyerek, köylerinde seracılık, arıcılık, çilek ve fındık yetiştiriciliği konularında teknik bilgiler vermek için gelen teknik elemanlara teşekkür etti ve bu eğitimlerin periyodik olarak devam etmesini istedi.