Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim Merkezinde “Kapama Ceviz Bahçesi” Kurulumuyla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendiği açıklandı.

Açıklama metni şöyle:

 

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüğü Eğitim Merkezinde "Kapama Ceviz Bahçesi" kurulumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcımız Hasan Akcaalan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Engin Hasan Sarı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Can Parim, personeller ve üreticileri katıldı.

Toplantı öncesinde konuşma yapan İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerin ve üretimin gelişmesi yönünde faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Çataklı, bu yapılan faaliyetlerin bütçenin el verdiği ölçüde her yıl bir öncekinin üzerine koyarak sürdüğünü ve üreticilerin de buna oranla üretimlerini arttırdıklarını bu doğrultuda geçen yıl üreticilere 7.964 ceviz fidanı dağıtımı yapıldığını, bu yıl ise 15.000 ceviz fidanı dağıtımı yapılacağını müjdeledi. Bunun sadece dağıtımla kalmayıp ceviz fidanlarının meyve verecek seviyeye gelinceye kadar desteğin İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personellerince sağlanacağını da kaydeden Çataklı’nın konuşmasının ardından sözü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Engin Hasan Sarı aldı ve;
- Toprak numunesi önemi,
- Budama
- Hastalıklarla mücadele
- Gübreleme
- Fidan bakımı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantı karşılıklı soru cevap ile sona erdi.