Pembe rengi, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliğe sahip, yurt içi ve yurt dışından yoğun talep görmesine rağmen ilçede üreticilerin azlığı nedeniyle beklenen talebi karşılayamayan Osmanlı çileği, kilosu 30 liradan alıcı buluyor.

 


TONLARCA TALEP VAR AMA ÜRETİM YOK

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, Ereğli Belediyesi'ne ait Cumhuriyet Halk Evleri'nde düzenlenen bilgi yarışmasında Osmanlı çileğinin kozmetikten gıdaya kadar farklı sektörlerden tonlarca talep geldiğini söyledi.

 


"TEKNİĞİ VE TEKNOLOJİYİ

İYİ KULLANABİLMEYİ ÖĞRENMEK GEREKİR"

Üretimin arttırılmasına yönelik yeni çalışmalar yürütüldüğünü, çilek üreticisi ailelerin daha bilinçli hale getirebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Çetinkaya, "İlçemizde geleneksel hale gelen, bilgi, en güzel çilek ve çilekli pasta yarışmalarını yapıyoruz. Bu yarışmanın sebebi ve temeli, bilinçliliği arttırmaktır. Osmanlı çileği üretiminde tekniği ve teknolojiyi iyi kullanabilmeyi öğrenmek gerekir. Bu konuda üreticileri araştırmaya teşvik edip daha düzgün Osmanlı çileği üretebilecek bilgiye sahip olmalarını istiyoruz. Bunun faydasını da görüyoruz" dedi.

 


ÇEYREK ALTIN HEDİYE

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası'nca hazırlanan 25 soruyu doğru cevaplayan üreticileri ödüllendireceklerini belirten Çetinkaya, birinciye 3, ikinciye 2 ve üçüncüye 1 çeyrek altın verileceğini söyledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)