Alaplı’da 19 tavuk çiftliğinde yıllık 11 milyon ton tavuk eti üreten üreticiler, sıklaşan elektrik kesintileri nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek  "Bize destek değil, köstek olunuyor. İsyan mı edelim, kümeslerimizi kapatınız, mühürleyiniz” diyerek tepki gösterdi.
Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliği Başkan'ı Cemal Çelikgöz, birliğe bağlı üreticilerin elektrik kesintileri nedeni ile sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi.
İlçedeki tavuk üreticilerin ekonomiye önemli bir girdi sağladığını kaydeden Çelikgöz,  “Üreticilerimizin birinci sorunu elektrik sorunu, Elektrikler özellikle gece saat 24.00dan sonra kesiliyor. Bu saat uyku saatinin en önemli saati olduğundan üreticiler kesintiden haberdar olamadığından kümeslerde telefler meydana geliyor. Biz devletten bir şey istemiyoruz, kendi imkanlarımızla kümeslerimizi yaptık, firmaların desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyoruz. Alaplı’da yıllık tavuk üretimi et olarak 11 milyon ton bu rakam küçümsenecek bir rakam değildir. Tavuk gübresi olarak 3 milyon ton gübresi üretiyoruz buda ekonomiye ve tarıma büyük katkıdır. Bu gerçekleri görmezlikten gelmek bir eksikliktir, ekonomiye zarar vermektir” dedi.
Devlete yük olmadan ekonomiye katkı sağlayan tek kuruluşun tavuk çiftlikleri olduğunu belirten Çelikgöz, “Ülkemizde defalarca çeşitli aflar, iyileştirmeler ve maddi destekler veriliyor. Biz tavuk üreticilerine destek değil köstek olunuyor. Elektrik indiriminden faydalanamıyoruz, bırakınız faydalanmayı kesintisiz elektrik alamıyoruz. Bu konuda defalarca müracaatlarımızı yaptık, elektrik kesintisiz gün görmedik, isyan mı edelim, kümeslerimizi kapatalım mı?  Buradan tüm yetkililere mesaj gönderiyoruz; devletimize yük olmadan kendi çabalarıyla ekonomiye katlı sağlayan ülkede tek kuruluş tavuk çiftlikleridir, bunu görmezlikten gelmek bize değil özellikle ekonomiye zarar vermektir.
Ekonominin çökmesine katkı sağlamaktır. Elektrikler köylerimize 1977 yılında geldi,1977 yılından bu güne kadarı bir gün elektrik kesilmeden günümüzü elektrikle yaşadık, kesintisiz gün gördük diyecek bir babayiğit varsa çıksın ortaya, ben ayaklarının altını öpeceğim” dedi.
İlçede organik gübre tesisi yapılmasını istediklerini ifade eden Çelikgöz, “ “Elektrik kesintisinden kurtulmak istiyoruz, tavuk gübremizden organik gübre yapılabilmesi için ilçemize organik gübre tesisi yapılmasını istiyoruz. Halkımızı kokusundan dolayı rahatsız eden tavuk gübresi değil, altın değerinde organik gübre üretilmesini istiyoruz” diye konuştu.