Alaplı'da  fındık üreticilerine yönelik fındık bahçesi bakım ve kesim semineri verildi.  Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde fındık üreticilerine yönelik fındık bahçesi bakım ve kesim semineri verildi. 
Seminerin açılış konuşmasını yapan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu,  Oda olarak Fındık bahçelerinin bakımını ve kesimini tekniğe uygun olarak yapılabilmesi amacıyla üreticilere böyle bir seminer vermeyi uygun gördüklerini belirtti. Seminer ile ilk etapta her köyden 5 üreticinin  eğitime tabi tutulacağını belirten Türkoğlu, "Çiftçilerimizin ürünün artırıcı, sağlıklı üretim yapılması tertiplemiş olduğumuz seminerimize hoş geldiniz  Ziraat Odamızın Yönetim Kurulu ve Meclisi prensip olarak almış olduğu karar gereğince çiftçimizin sahip olduğu az veya çok fındık bahçelerimizi verimli hale getirebilecek kesim, bakım, dikim ve gübreleme gibi hizmetleri bilinçli olarak yapılması için her köyden 5 çiftçimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.  Değerli hocamızın sayesinde bir ocaktan azami alınacak ürünün alınmasına gayret edeceğiz. Nüfus çoğalıyor. Araziler aynı duruyor. Nasıl geçineceğiz. 500 metre kare seradan 15 dekar açık araziden alınacak ürün alınmasını sağlayacağız. Ortalama dönüm başına 125 kilogram aldığımız fındığı 250 kilograma çıkarmak aynı zamanda sayın hocamızın tespitlerine göre rganik üretime geçeceğiz. Organik fındık var iken Avrupalı normal fındığı almaz. Alaplı Ziraat Odası olarak çiftçilere organik tarımın önemini anlatarak bin 200 çiftçimiz organik tarıma müracaatlarını yapmışlardır. Devlette Organik tarıma destek vermelidir. Seminerimize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'te konuşmasında Organik tarımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek organik üretilen ürünlerine önemine değindi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Türkiye'nin daha önceki yıllarda tarım konusunda  kendi kendine yetebilen dünyadaki yedi ülkeden biri olarak gösterilirken son yıllarda tarım ürünlerini bile dışardan ithal eder hale geldiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Ordu Üniversitesinden  Prof. Dr.  Turan Karadeniz fındık üreticilerine fındık bahçesi bakımı ve kesim konularında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.