Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındık üreticilerine yönelik fındık bahçesi bakım ve kesim semineri verileceğini bildirdi. 
Fındık bahçelerinin bakımını ve kesimini tekniğe uygun olarak yapılabilinmesi için 21-22 Kasım'da tarihlerinde fındık üreticilerine yönelik fındık bahçesi bakım ve kesim semineri verileceğini belirten Türkoğlu, "kurslarla ilk etapta her köyden 5 üreticimizi eğitime tabi tutacağız. Kurs eğitimi Ordu Üniversitesi Profesörlerinden Turan Karadeniz tarafından verilecektir. Ayrıca Anadolu Sertifikasyon Müdürü Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Namık Kirazlar tarafından Organik Tarıma geçiş hakkında bilgilerin verileceği bir seminer düzenlenecektir" dedi.
Çiftçi Kayıt yenileme işlemlerinin süresinin 31 Aralık 2009'a kadar uzatıldığını belirten Türkoğlu, "İlçemizde 8 bin üreticimizden 4 bin 558'i çiftçi kayıt sistemine dâhil olmuş durumda çiftçi kayıt yenileme işlemleri 31 Aralık 2009 tarihine kadar uzatıldı. Çiftçilerimizin bu tarihe kadar kayıt yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Zira Çiftçi kayıt sistemine dâhil olmayanlar devlet desteğinden faydalanamayacaktır" dedi.