Çatalağzı beldesinde yeni kurulan Çatalağzı Çevre Koruma Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (ÇAÇEV) Başkanı Adnan Akgün, dernek çalışmalarıyla açıklamalarda bulundu.
ÇAÇEV Başkanı Akgün, derneğin resmi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Derneğimiz resmi olarak 18 Eylül 2009 tarihinden itibaren faaliyete geçti. Üye sayımız 100'ü geçti. Hedefimiz Çatalağzı'nda yaşayan yaklaşık 10 bin kişinin yarısını derneğimize üye yapmak. Çatalağzı halkını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

"DESTEK BEKLİYORUZ"
Başkan Akgün, amaçlarının çevrenin zarar görmemesi olduğunu ifade ederek, "Bizim amacımız, Eren Enerji'nin Çatalağzı'nda yapımına devam ettiği termik santralin Adana'nın Sugözü beldesindeki termik santral standartlarına uygun olmasını istiyoruz. Yatırım yapılsın, ama çevre bundan en azami şekilde zarar görsün. Biz 'santral yapılmasın' demiyoruz. Birçok kişi oradan çalışıp ekmek parası kazanıyor. Karşı olmamız mümkün değil. Üretim yapılacak, üretim olması şart, ama sağlıklı şartlarda üretim olsun. Biz Muslu ve Çatalağzı Belediye Başkanlarını ziyaret ederek kendilerinden destek istedik. Çatalağzı'nın bütün problemlerinden biri çöplerin ve katı atıkları toplama merkezine götürülmüyor. Kırımsa Mahallesi'ne dökülüyor. Bu yasa dışı uygulamayı Valiliğe ve Belediyelere dilekçe yazarak ilettik. Bu konu ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz" dedi.
Akgün, "Bizlere örnek olması açısından Adana Sugözü beldesinde bulunan termik santrali gidip göreceğiz. Orada bazı incelemeler yapmayı düşünüyoruz. Bizim için örnek olacak" diye konuştu.