Kandilli Beldesinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle yaklaşık 3 gün süren elektrik kesintisi nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi ile Hema Kandilli Kömür İşletmelerinde herhangi bir işlem yapılamamıştı. Ana trafoda meydana gelen arızanın giderilebilmesi için ekipler yoğun bir çaba ortaya koyarken Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da sorunun biran önce çözülmesi için elinden gelen çabayı ortaya koydu.

Kesintiler nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesinde çalışan maden işçileri ise yıllık izinlerinden bir bölümü mecburi olarak kullandırıldı. 3 Ocak 2014 tarihi itibariyle 16.00-24.00 vardiyasında ise maden işçileri yeniden işe girmeye başladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle işletmede kömür üretiminin durduğunu işçilerin de izine ayrıldığını belirterek, "Arıza giderilmesinin ardından kurumda yeniden üretime başlandı. Tüm madenci kardeşlerimize kazasız belasız bir 2015 yılı temenni ediyorum" dedi.

 

(Haber Merkezi)