- TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim:  "Biz müslüman bir milletiz. Bizim geleneğimizde haram çok önemli, helal ekmek kazanmak isteriz. Çalışma saatimiz 7,5 saat. 90 dakika kurumumuz tolerans verdi, geriye kalan 6 saati yeraltında geçirmek zorundayız. Ricam, iş giriş ve çıkışlarına dikkat edelim. Erken çıkmak bir nevi haramdır"

- GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu:  "Maden işçisi huzurlu bir şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edin. Sizleri rahatsız, huzursuz edecek bütün unsurları hem müessese hem de biz yok edebilmek için gereken mücadeleyi veririz"

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde geçtiğimiz yıl kurumda verimli çalıştığı tespit edilen 19 maden işçisine prim ve çeyrek altın hediye edildi.

 

MÜESSESE MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR

TTK Armutçuk Müessesesi'ndeki törende konuşan Müessese Müdürü Ali Hekim, diğer müesseselere göre Armutçuk'un üretimde Üzülmez'den sonra ikinci sırada bulunduğunu belirtti, emeği geçen maden işçilerine teşekkür etti.

 


"ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELECEKTİR"

İşyerinin başarılı olabilmesi için bir takım disiplin kurallarına da uymak gerektiğini hatırlatan Hekim, "Biz müslüman bir milletiz. Bizim geleneğimizde haram çok önemli, helal ekmek kazanmak isteriz. Çalışma saatimiz 7,5 saat. 90 dakika kurumumuz tolerans verdi, geriye kalan 6 saati yeraltında geçirmek zorundayız. Ricam, iş giriş ve çıkışlarına dikkat edelim. Erken çıkmak bir nevi haramdır. Bunun dışında çalışmalarınızdan memnunuz, müessesemiz iyi durumda. İnşallah yakın zamanda yarı mekanize ayak sistemini devreye soktuğumuzda müessesemiz çok daha iyi duruma gelecektir. Kurumu yaşatmak adına buna el birliği ile sarılmamız lazım" dedi.

 

"MADENCİNİN ÖZVERİSİ OLMASA İŞİMİZ ZOR"

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, kurumdaki işçi açıklarına rağmen maden işçisinin özverisi ile üretimin devam ettiğini söyledi. "Madencinin özverisi olmazsa işimiz gerçekten zor" diyen Mutlu, şu ifadelere yer verdi: "Müessesemiz üretim bakımından havzada ikinci durumda. Marifet iltifata tabidir diye bir söz var. İşçilerimiz bu kadar özveri ile çalışırken onun karşılığının fazlasıyla kendilerine iade edilmeli diye söylüyoruz. Burada hiç devamsızlık yapmayanlara mükafatlanma yöntemine gitmişler, hoşumuza gitti. Benim de gönlüm arzu eder ki daha ileriki süreçlerde bunu sadece panoda değil de bütün müessesedeki yan servislerdeki karınca kararınca madenciyi mutlu etmenin yoluna gider"

 

"İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞINI TEHDİT EDECEK BOYUTLARA ULAŞTI"

Kurumun yaşatılmasının herkesin asli görevi olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece hizmet etmeye, üretmeye, kazanmaya ve kazandırmaya devam etmek istediklerini kaydeden Mutlu, "Kurumun işçi açıkları acilen giderilmeli ve işçilerimizin üzerindeki büyük sorumluluklar kısmen de olsa hafifletilmelidir. İşçi açıkları üzülerek de ifade etsek de artık iş güvenliği ve sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Zonguldak bölgesinde taşkömürü üretimini yapabilecek TTK'dan başka deneyimli, tecrübeli bir grup daha yok. Bunu yetkililere tekrar tekrar ifade etmek istiyoruz.

 

"TEK BİR KURUM VAR O DA TTK'DIR"

Taşkömürü ancak ve ancak sağlıklı bir şekilde iş güvenliği ve iş sağlığına uygun olarak yapabilecek tek bir kurum var o da TTK'dır. İnşallah bu temennilerimiz ve çalışmalarımız ileride sonucunu verir, kuruma işçi aldırarak hepimizin üzerindeki ağır sorumluluklar kısmen de olsa yeni gelecek işçi arkadaşlarımızla sorumluluk dağılımı yaparak daha verimli bir çalışma ortamını yakalamış oluruz diye temenni ediyorum.  Maden işçisi huzurlu bir şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edin. Sizleri rahatsız, huzursuz edecek bütün unsurları hem müessese hem de biz yok edebilmek için gereken mücadeleyi veririz" ifadelerine yer verdi.

 

MÜESSESEDEN 400 LİRA, SENDİKADAN ALTIN

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez de geçtiğimiz yıl iş verimi yüksek olan 19 maden işçisinin ödüllendirerek diğer maden işçilerinin de teşvik edilmesinin hedeflendiğini söyleyerek, "2017 yılı içerisinde müessesemizde müdürlük ve sendika tarafından kuruma verimli olarak çalışan 19 maden işçimize müessese tarafından 400 lira prim verildi, biz de sendika olarak birer çeyrek altınla ödüllendirdik. 2018 yılının sonunda bu ödüllerin katlanarak devam etmesi umudumuzdur. Müessesemizi arkadaşlarımız daha iyi yerlere taşıyacaktır. Müessesenin ayakta durması için çalışıyoruz. Yetkililerden de beklediğimiz işçi açıklarının biran önce giderilerek arkadaşlarımızın daha iş sağlığı ve güvenliği ortamının sağlanması en büyük temennimizdir" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)