Bu haber kez okundu.

ÜRETİMİ DEĞERLENDİRİLDİ

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, “Kırmızı Et Üretim İstatistikleri/2’nci Çeyrek: Nisan-Haziran/2015” sonuçlarını açıkladı. TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, toplam kırmızı et üretiminin 2’nci çeyrek döneminde 261 bin 871 ton olarak tahmin edildiğini belirterek, “Toplam kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,9 oranında arttı” dedi.

Sığır eti üretiminin 229 bin 549 ton olarak tahmin edildiğini ifade eden Bölge Müdürü Demirtaş, “Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,9 oranında arttı” diye konuştu.

Demirtaş, koyun eti üretiminin de 24 bin 653 ton olarak tahmin edildiğini ifade ederek, “Koyun eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 36,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 oranında arttı” dedi.

(Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

banner251

banner185


banner294