Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Halk Oyunları Artvin Ekibi Urfa'da düzenlenecek olan Türkiye Finalinde İlimizi temsil edecek.
Üniversite Halk Oyunları Federasyonu'nun 17-18 Nisan'da Ordu Üniversitesi'nde düzenlediği, Horonlar Bölge Yarışması'na katılan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Artvin Ekibi stilize dalda derece alarak 10-12 Mayıs tarihleri arasında Urfa'da düzenlenecek olan Türkiye Finalinde ilimizi temsil edecek. 4 bölgede 85 üniversitenin yarıştığı Türkiye Finali elemelerinde Artvin Çoruh Üniversitesi Artvin ekibi 91.00 puanla birinci olurken, ZKÜ Artvin ekibi 89.57 puanla güçlü rakiplerini geride bırakıp ikinci olarak finallere gitmeye hak kazandı. ZKÜ halk oyunları eğitmeni Serkan Akgün, önderliğinde aralıksız olarak çalışan ZKÜ Artvin ekibi sonunda hak ettiği başarıyı elde etmenin haklı gururunu yaşıyor. İlimizin başarılı eğitmenlerinden Serkan Akgün, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"BİRÇOK GÜÇLÜ
RAKİPLERİMİZİ GERİDE BIRAKTIK"
''Üniversitemiz tarihinde halk oyunları dalında ilk kez böyle bir başarı elde edildi. Gazi, Kocaeli, Ankara, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi birçok güçlü rakipleri geride bıraktık. Bu başarı kolay kazanılmadı. Böyle yarışmalarda bizim gibi üniversitelere taşra üniversitesi gözüyle bakılıyordu. Bu bakışı değiştirmek için yıllardır ekibimiz ve idarecilerimizle birlikte mücadele verdik ve sonunda halk oyunları topluluğu olarak marka olduk. Önceleri yarışmalarda bizi hiç hesaba katmıyorlardı. Şimdi ise bizim adımızdan çekinir hale geldiler. Bunu başarmamızda bize güvenen ve desteğini esirgemeyen Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz başta olmak üzere SKS daire Başkan vekili Gülbey Ünal ve tüm idarecilerimiz ve yıl boyunca çalışan, ter döken geçmişteki ve şimdiki öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.